Jaroslav Dodok Univerzity

Študenti vysokých škôl chcú úpravu novely zákona o sociálnom poistení

Vysokoškoláci tak chcú naliehať na poslancov Národnej rady SR, na predstaviteľov vlády a kanceláriu prezidenta, aby im pomohli.

„Spoliehame sa na prísľub Kancelárie prezidenta SR rokovať o možnostiach korekcie novely ešte pred jej vstupom do účinnosti,“ uviedol tajomník Študentskej rady vysokých škôl (ŠRVŠ) pre vzťahy s verejnosťou Radoslav Zemko.

Novelu zákona o sociálnom poistení podpísal vo štvrtok (23.8.) prezident. Okrem zmien v druhom dôchodkovom pilieri prináša aj úpravu v platení odvodov pri práci na dohodu.

„Sme presvedčení, že študenti si zaslúžia výnimku z platenia sociálnych a zdravotných odvodov,“ dodal Zemko. Pretože študenti podľa jeho slov ešte nevstúpili do aktívneho veku a práve sa pripravujú na svoju sociálnu a ekonomickú úlohu v budúcnosti.

Vysokoškoláci tak chcú naliehať na poslancov Národnej rady SR, na predstaviteľov vlády a kanceláriu prezidenta, aby im pomohli.** „Aby študenti – dohodári nedoplácali na nedostatok financií, ktorý sami nespôsobili,“** priblížil Zemko.

student24/tasr foto: sita

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM