Jaroslav Dodok Kultúra

To by som aj ja spravil a lepšie!

Už po tretíkrát sa produkcia divadla elledanse spojí s mladou silou umelcov a dizajnérov VŠVU aby vytvorili tretí ročník projektu s na prvý pohľad drzým, no posolstvo nesúcim názvom To by som aj ja spravil... a lepšie!

Ilustračný obrázok k článku To by som aj ja spravil a lepšie!
Foto: Jaroslav Dodok

Multipack kultúry zložený z predstavenia súčasného tanca, módnej prehliadky ateliéru odevného dizajnu VŠVU (p. doc. Júlia Sabová), vernisáže študentov VŠVU a koncert hudobníka/pro­ducenta Pjoniho sa v divadle elledanse rozpúta 18.5.2013 o 20:00.

V treťom ročníku sa môžete tešiť na:

  • contemporary dance performance – divadlo elledanse (R.Piovarči, M. Heriban, T. Csizmadia (Balet Nová Scéna))
  • fashion show – ateliér odevného dizajnu VŠVU (pani doc. J.Sabová)
  • vernisáž výstavy študentov VŠVU
  • koncert PJONI (ktorý predstaví materiál z pripravovaného albumu :) )

Tohtoroční vystavujúci:

Maroš Baran, Miroslava Rudášová, Kristína Kubáňová, Zuzana Lexmannová, Johanna Chrienová, Soňa Flajžíková,, Jakub Lobotka, Nikola Karníková, Cleopatra Muchová, Martin Král, Tereza Kopecká, Zuzana Barutová.

Myšlienka projektu:

„To by som aj ja spravil… a lepšie!“ je projekt, ktorý vznikol v prvom ročníku na VŠVU. Mladí umelci majú minimálnu šancu prezentácie svojich diel širšiemu publiku a následne konfrontáciu s reálnym publikom. ,,Preto som sa rozhodol nadviazať spoluprácu s divadlom elledanse a vytvoriť tak (zatiaľ) raz ročne akciu, ktorá ponúka chýbajúcu platformu pre študentov VŠVU, ktorí sa neboja ukázať svoju tvorbu, aj keď kvôli ich nízkemu veku si niektorí návštevníci môžu povedať: „To by som aj ja spravil… a lepšie!“ Ide o snahu prezentovať mladú krv a jej následný vývoj v priebehu ďalších ročníkov. Akcia sa odohráva vždy v máji, je určená pre širokú verejnosť zaujímajúcu sa o vizuálne umenie, odevný dizajn, súčasný tanec, zvuk a kultúru," predstavil Maroš Baran, iniciátor projektu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM