Životný štýl

Tomu sa vraví výnimočná inteligencia: Iba 10-ročný chlapec úspešne zmaturoval!

Kým deti vo veku desať rokov väčšinou dokončujú prvý stupeň základnej školy, Američan Tanishq Abraham si nedávno prevzal maturitné vysvedčenie.

Ilustračný obrázok k článku Tomu sa vraví výnimočná inteligencia: Iba 10-ročný chlapec úspešne zmaturoval!
Zdroj: Webnoviny.sk

Nadaný Kalifornčan, ktorého vo veku štyroch rokov na základe testov inteligencie prijali do spoločnosti Mensa ako jedného z najmladších členov v histórii uviedol, že štúdium na maturitu pre neho nebolo príliš náročné. „Nenazval by som ho jednoduchým, ale nebolo ani také ťažké,“ povedal chlapec pri preberaní vysvedčenia.

Američan, ktorý odišiel zo štátnej školy vo veku siedmich rokov a odvtedy sa doma vzdelával pod vedením rodičov, teraz plánuje dokončiť zostávajúce kurzy na American River College a následne sa chystá študovať na Kalifornskej univerzite v Davise.

„Mala som tušenie, že je nadaný, ale manžel mi neveril a museli sme čakať ďalšie dva-tri roky. Keď sme dostal oficiálne výsledky jeho IQ testov, bolo to potvrdené,“ uviedla Tanishqova mama Taji. Pri domácom vzdelávaní syna sa veterinárka zamerala na biológiu a chémiu, zatiaľ čo jej manžel Bijou, ktorý pracuje v oblasti robotiky, syna vyučoval matematiku a trigonometriu. „Často sa vzdelával aj sám,“ uviedla Taji.

„Môj mozog funguje takým spôsobom, že keď mi niečo dáte, v mysli sa mi vybavia všetky informácie o danej tematike,“ prezradil Tanishq, ktorý túži študovať medicínu, nájsť liek na rakovinu a stať sa prezidentom – bez špeciálneho poradia. „Mojím hlavným cieľom je veda, chcel by som byť vedec alebo doktor, ale aj prezident,“ dodal malý génius.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM