Jaroslav Dodok Kultúra

TOP 5 filmov, ktoré sa určite oplatí vidieť

Skúškové sa pomaličky končí, polrok uzatvára, tak čo s dlhými večermi a nocami, ktoré je nám ľúto len tak prespať? Prinášame vám rebríček piatich najobľúbenejších filmov, ktoré by ste si určite nemali nechať újsť...

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 filmov, ktoré sa určite oplatí vidieť
Foto: Jaroslav Dodok

Po týždňoch či mesiacoch učenia je dobré „vypnúť“ aspoň na chvíľu. Čo je lepšie ako si pozrieť dobrý, ale fakt dobrý film?

Študent24 má aj na tieto otázky samozrejme odpoveď. Zostavili sme pre vás rebríček filmov, ktoré sú doporučené samotnými študentmi. Pozrime sa, aké to teda sú.

1. Nedotknuteľní – „Intouchables“ (2011)

Žáner: komédia; Natočila krajina: Francúzsko Skvelý film. Je o človeku, ktorý je ochrnutý na všetky končatiny. Celé to naberá na obrátkach po konkurze na osobného asistenta (pestúna), na ktorý sa prihlási človek čiernej pleti len preto, aby dostal od neho pečiatku a mohol dokladovať úradu práce, že sa poctivo uchádzal o pracovné miesto. Starý ochrnutý pán však v ňom vzbudí myšlienku, že cieľ jeho života nie je dobrý. Film je plný neskutočne trefných hlášok a ukazuje na krásnu myšlienku, ktorú predstaví až koniec filmu.

2. Probudím se včera (2012)

Žáner: komédia/sci fi; Natočila krajina: Česká republika Česká klasika. Tak tento film si rozhodne vychutnajte vo spoločnosti priateľov, frajera/ky, aj rodičov. O hlášky počas celého filmu nie je núdza. Chlapci sa budú mať na čo „kochať“ lebo okúzlujúca herečka „Eliška“ (alias Eva Josefíková) je počas celého filmu najkrajšia vec v zábere. Rovnako tak aj dievčenské obecenstvo si príde na svoje. Romantika nechýba ako pri každom školskom prostredí a aj šarmatný, nešikovný „Petr“ (alias Jiří Mádl) svojou postavou perfektne doplní celok deja filmu.

3. Méďa – Ted (2012)

Žáner: komédia/fantasy; Natočila krajina: USA Nečakané splnené prianie malého chlapca z predmestia zmení celý jeho život. Jeho plyšový macík ožíva a sprevádza ho celým detstvom. Dej pokračuje do jeho 20-tich rokov a ani tam sa jeho život s ním nekončí. Tak isto s ním Macík aj psychicky dospieva. A jeho život istotne nie je každodenná rutina. John (alias Mark Wahlberg) si nájde priateľku a tá chce, aby z neho konečne vyrástol dospelý muž, a tak sa vzdal svojho macíka Teda. Dokáže to?

4. Bláznivá, zatracená láska – „Crazy, Stupid, Love“ (2011)

Žáner: komédia, dráma, romantický; Natočila krajina: USA Štyridsaťročný Cal (alias Steve Carell) má skvelý život. Milujúcu manželku dve šikovné deti, dom a prácu. Až do momentu kedy zistí, že ho jeho manželka podvádza. On je z toho úplne na dne a práve vtedy sa k nemu v podniku, kde zapíja svoj žiaľ, prihovorí chlapík, ktorý chce z neho opäť urobiť chlapa. Film nemá klasické ponaučenie, ale ponúka nešikovným chlapom, teda väčšine mužov, nepriamy návod ako sa stať chlapom, ktorého bude mať rado opačné pohlavie. Jednoducho povedané ako zbaliť ženu. Odporúčame ho predovšetkým mužskému publiku.

5. Vzhúru do oblak – „Up“ (2009)

Žáner: Animovaný, dobrodružný, dráma, komédia; Natočila krajina: USA Aj táto animovaná rozprávka má zaujímavú myšlienku, ktorá pohne nie jedným človekom. Sila lásky spolu s túžbou a prekážky sú zrazu preč. O nečakané zvraty nie je núdza, a tak isto aj o zábavné hlášky či scénky. Romantika taktiež nie je úplne bokom. Jednoducho túto rozprávku treba vidieť.

Tak týmto sa zoznam istotne nekončí a už onedlho prinesieme ďalšiu päticu kvalitných filmov.

student24/Marek Balčák

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM