Kornel Kubík Univerzity

Univerzita Komenského vyhlásila súťaž o Cenu Daniela Tupého

Filozofická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave vyhlásila 4. ročník súťaže venovanej pamiatke Daniela Tupého. Do súťaže sa môžu zapojiť všetci študenti FiF UK teoretickými i praktickými prácami.

Ilustračný obrázok k článku Univerzita Komenského vyhlásila súťaž o Cenu Daniela Tupého
Zdroj: TASR

Cena sa každoročne udeľuje ako súčasť Študentskej vedeckej a odbornej konferencie. Udelením tejto ceny si učitelia a študenti FiF UK uctia pamiatku študenta Daniela Tupého. Bývalý študent Univerzity Komenského bol 4. novembra 2005 vo veku len 21 rokov násilne zavraždený na Tyršovom nábreží v Bratislave. Prípad dodnes nie je úplne vyriešený.

Cenu udeľuje dekan FiF UK na návrh komisie ustanovenej pre tento účel a schválenej vedením fakulty. Práce by sa tematicky mali venovať problematike prejavov násilia, xenofóbie, rasizmu, nacizmu, netolerancie a ďalších nehumánnych prejavov v slovenskom i medzinárodnom kontexte.Uzávierka súťaže je vo štvrtok 3. apríla.

Univerzita Komenského uviedla, že chce aspoň takýmto spôsobom zdôrazniť a poukázať na určité problémy v spoločnosti a prostredníctvom takejto osvety ich eliminovať.

Student24/Monika Kusendová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM