Kornel Kubík Udalosti

V piatok nezabudnite dať aspoň 5 komplimentov. Prečítajte si prečo

Viete, aký deň sa oslavuje 24. januára? Rozmýšľate a stále neviete? Tak my vám to prezradíme. Tento dátum sa viaže so Svetovým dňom komplimentov. Tak sa pripravte, aby ste počas tohto dňa rozdali čo najviac komplimentov.

Ilustračný obrázok k článku V piatok nezabudnite dať aspoň 5 komplimentov. Prečítajte si prečo
Zdroj: Webnoviny.sk

Deň komplimentov vznikol v roku 1998 na základe iniciatívy dvoch Američaniek: Kathy Chamberlin a Debby Hoffman zo štátu New Hampshire. Základom tohto sviatku je vyjadriť aspoň piatim ľuďom kompliment, a tak vyzdvihnúť to, čo na osobe oceňujete. Príjemným slovom či vetou nepotešíte len osobu, ktorej ste vyslovili uznanie, ale aj seba, pretože si uvedomíte, že môžete byť aj lepším človekom.

Dobrý kompliment človeka poteší

Zamyslite sa, kedy vám naposledy niekto úprimne zo srdca povedal niečo pekné. Určite ste sa pri tom cítili príjemne. Nečakajte na komplimenty od druhých, ale rozdávajte ich. Nielen počas dnešného dňa, ale stále. Vyvoláte tak na tvárach druhých ľudí úsmev a určite sa dočkáte aj poďakovania.

Vyzdvihne to, čo je dôležité

Kompliment je dobromyseľné a priateľské vyjadrenie sa k inej osobe, ktorý vyzdvihuje niečo, čo sa vám na nej obzvlášť páči a čo na nej oceňujete. Vyjadriť peknú myšlienku nemusí byť pritom vôbec ťažké. Vyzdvihnite osobné vlastnosti, výkony, či iné vonkajšie znaky, napríklad peknú blúzku, ktorú má vaša priateľka na sebe, krásny úsmev alebo nový účes. Každý z nás potrebuje, aby sa občas cítil dôležitý, potrebný a uznávaný. A práve úprimný kompliment je nato stvorený.

Dôvody, prečo niekoho pochváliť

Na záver pridávame ešte 5 dôvodov, prečo by sme mali vyjadrovať komplimenty. A to nielen počas Dňa komplimentov, ale aj v ktorýkoľvek iný.

  1. Aj keď kompliment vyvolá niekedy rozpaky, tak nikdy sa nezaobíde bez úsmevu.
  2. Ak sa zameriate len na pozitívne stránky iných ľudí, aj oni si začnú všímať na vás len to pozitívne.
  3. Skladáte komplimenty na počkanie? Zanedlho vás začnú blízki zasypávať lichôtkami.
  4. Optimisticky naladený človek, ktorý sa nebojí prejaviť svoju náklonnosť je pre druhých veľmi atraktívny a šarmantný.
  5. A v konečnom dôsledku ide o zábavu, ak potešíte niekoho príjemným a trefným komplimentom, jeho radosť z neho sa prenesie aj na vás.

Student24/Simona Ivančáková

Chcete sa aj vy stať tvorcom nášho spravodajstva? Máte záujem pripravovať rozhovory, zúčastňovať sa inšpiratívnych podujatí a nahliadnuť do zákulisia školstva? Napíšte nám na: student@global24.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM