Jaroslav Dodok Šport

V sobotu sa bude v Pieninách behať

Malý pieninský maratón odštartuje už túto sobotu 1. septembra v čarokrásnej prírode Pieninského národného parku v poradí svoj ôsmy ročník. Organizátori pre účastníkov behu pripravili 18 kilometrov dlhý úsek, ktorý vedie pozdĺž hraničnej rieky Dunajec

Beží sa o víťazný pohár[/size][/co­lor]

Štart pretekov je naplánovaný na 9.30 hodinu pred rekreačným zariadením Dunajec Village v Červenom Kláštore. Práve v týchto miestach sa uskutoční aj prezentácia prihlásených účastníkov. Organizátori aj tento rok pripravili množstvo kategórií, v ktorých budú môcť prihlásení bežci zabojovať o popredné umiestnenia a pozdvihnúť tak nad hlavu víťazný pohár. Muži budú súťažiť v piatich vekových kategóriách a ženy bez rozdielu veku pobežia po náučnom lesnom chodníku pozdĺž národného parku.

K pevnej lesnej ceste sa pridá aj pár metrov po asfalte predovšetkým na štarte a vo finiši pretekov. //„Organizácia pretekov a príjemné prostredie ma presvedčili, aby som prišiel na tieto preteky aj tento rok. Navyše počas tohto ročníka obhajujem víťazstvo, takže aj preto sa týchto pretekov zúčastním,“ //povedal minuloročný víťaz v hlavnej kategórií mužov do 39 rokov Tomáš Kubej.

Štafeta dvojčlenných tímov[/size][/co­lor]

Hlavný organizátor športového podujatia, Bežecký klub Stará Ľubovňa, aj tento rok pripravil pre nadšencov bežeckého športu štafetu dvojčlenných tímov na 9 + 9 kilometrov. Organizátori mysleli aj na tých menej zdatných, pre ktorých je pripravený prechod prielomu Dunajca.

Aj tento rok sa na trati predstaví množstvo kvalitných bežcov, či už zo Slovenska alebo susedného Poľska. Na trati nebude chýbať ani obhajca titulu z minulého roku, mladý študent žurnalistiky Tomáš Kubej.

** „Tento rok bude oveľa ťažšia konkurencia ako minulý rok. Prídu bežci ako Adrián Vavrek či Michal Čaladík. Osobne tipujem za víťaza Adriána Vavreka, ktorý tento rok behá veľmi dobre. Všetko sa však ukáže až na trati. Niekto možno bude favorizovať na víťazstvo práve mňa, ale určite nie som hlavným favoritom na víťazstvo,“** dodal na margo účasti na Malom pieninskom maratóne Kubej.

student24/Simona Ivančáková foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM