Jaroslav Dodok Ostatné

V Tatrách si z projektu 72 hodín spravili 84 hodín

V rámci projektu 72 hodín, ktorý prebiehal po celom Slovensku od piatku do nedele sa množstvo dobrovoľníkov zapojilo do rôznych aktivít vo svojom okolí. Jednou z takýchto aktivít pod Tatrami bola aj akcia s názvom 72 hodín v Tatrách.

Ilustračný obrázok k článku V Tatrách si z projektu 72 hodín spravili 84 hodín
Foto: Jaroslav Dodok

84 hodín strávených v Tatrách

Hlavným cieľom tejto akcie bolo vytiahnuť obyvateľov spod Tatier do čarokrásnej prírody našich veľhôr, ktoré sú v jesennom období najkrajšie počas celého roka. Turisti, ktorí sa chceli zúčastniť v sobotu pomerne ľahkej túry po krásnej jesennej prírode a nadýchať sa čerstvého vzduchu, sa zišli ráno o štvrť na osem na popradskej vlakovej stanici. Odtiaľ kroky turistov smerovali do Starého Smokovca, z ktorého si to vyšliapali na Hrebienok. Po krátkej prestávke v nadmorskej výške 1 285 metrov nad morom, kde sa nachádza Hrebienok sa malá partia prevažne mladých ľudí vybrala na Zamkovského chatu.

Cieľom túry bola Téryho chata, ktorá je najvyššie položená chata s celoročnou prevádzkou. Nachádza sa v Malej Studenej doline, vo výške 2 015 metrov nad morom pri Piatich Spišských plesách. „Na Téryho chate sme oddychovali skoro hodinu a po prestávke sme sa rozhodli vyraziť na Zbojnícku chatu cez Priečne sedlo. Počasie nám prialo, ráno bola v Tatrách inverzia,“ prezradil vedúci akcie odohrávajúcej sa pod Tatrami Michal Slovík.

Nadšenci túr po horách sa na Zbojnícku chatu dostali okolo tretej poobede. Celodenná prechádzka po jesennej prírode našich veľhôr sa skončila okolo pol šiestej večer, keď partia deviatich ľudí dorazila do Popradu. „Spolu sme v Tatrách strávili 84 hodín, počas ktorých sme absolvovali túry po Tatrách. Síce nás bolo len deväť, ale zažili sme veľmi pekný čas,“ dodal na záver Mišo Slovík.

Ďalšie projekty pod Tatrami

V rámci dobrovoľníckeho projektu 72 hodín pod Tatrami sa uskutočnila aj akcia s názvom Krajšie okolie pod Tatrami. Cieľom projektu bolo odstrániť nelegálne skládky odpadov v Štrbe a vo Svite. Od piatku do nedele sa Tatranská zelená hliadka postarala o zber odpadu po tatranských chodníkoch. Cieľom tohto zaujímavého projektu, ktorý prebiehal na celom Slovensku bolo nielen pomôcť dobrovoľníckou aktivitou, ale aj stráviť čas v prírode a spoznať nových priateľov.

Student24/Simona Ivančáková foto: Michal Slovík

V Tatrách si z projektu 72 hodín spravili 84 hodín
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM