Jaroslav Dodok Udalosti

Valentínske vypúšťanie lampiónov v Rimavskej Sobote

14. februára sa na Hlavnom námestí v Rimavskej Sobote uskutoční Valentínske vypúšťanie lampiónov, ktoré organizuje mladý kolektív mládežníckeho parlamentu v Rimavskej Sobote.

Táto akcia sa zrodila v hlavách poslancov Mládežníckeho parlamentu mesta Rimavská Sobota, ktorí sa zhodli na tom, že je potrebné mladých zbližovať k sebe. A narozdiel od svetu kriminality v ktorom teraz žijú, je im potrebné ukázať aj iný svet.

„Svet lásky súcitu, spokojnosti, hojnosti a pohody, to je deň 14. Február, ktorý sa zapísal do histórie ako deň všetkých zaľúbených. Preto sme sa my rozhodli, že mladým ľuďom ukážeme, v čom spočíva láska a súdržnosť takýmto podujatím“ – povedal predseda parlamentu Csúr.

Lietajúce lampióny šťastia majú dlhoročnú tradíciu. Ázijské krajiny sú známe svojou bohatou kultúrou, ktorej súčasťou sa stali aj lampióny. Svoje korene majú v Thajsku a Taiwane.

Lampióny šťastia sa časom stali neoddeliteľnou súčasťou tradičných čínskych festivalov a rôznych obradov. Žiara lampiónov má odohnať nešťastie, bolesť v srdci a priniesť ľuďom šťastie, lásku a prosperitu.

Daniel Csúr

lampiony
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM