Jaroslav Dodok Univerzity

Veľtrhy Akadémia a Vapac otvoria brány študentom a absolventom

Najväčší medzinárodný študentský veľtrh sa uskutoční pod názvom Akadémia & Vapac v dňoch 9. až 11. októbra v priestoroch AEGON arény Národného tenisového centra v Bratislave. Záštitu nad podujatím prevzal podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič.

//,,Slovenské a zahraničné vysoké školy, vzdelávacie inštitúcie ale aj zamestnávateľské organizácie poskytnú budúcim absolventom stredných škôl informácie o ďalšom štúdiu na vysokých školách v akademickom roku 2013/14 a možnostiach zamestnania sa v jednotlivých regiónoch Slovenska a v zahraničí," //povedala riaditeľka podujatia Daniela Kráľovičová. [blockquote]** Cieľovou skupinou, pre ktorú je veľtrh určený sú preto študenti a absolventi stredných a vysokých škôl, dodala. **[/blockquote] Na veľtrhu sa predstaví 232 vystavovateľov, ktorých prezentujú zástupcovia škôl, fakúlt a riaditelia. Nebudú chýbať aj sprievodné podujatia, informačné semináre pre študentov a osobitne pre pedagógov a výchovných poradcov.

Mladí ľudia sa dozvedia aktuálne informácie o štúdiu na slovenských vysokých školách, pre pedagógov je určený seminár Výchovný poradca a jeho miesto v systéme regionálneho školstva, zástupcovia Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny budú informovať o zamestnanosti absolventov stredných a vysokých škôl v SR, o štipendiách na štúdium v zahraničí poinformujú študentov zástupcovia Slovenskej akademickej informačnej agentúry (SAIA).

Najväčší študentský veľtrh si za uplynulé roky získal medzi študentmi a pedagógmi veľkú obľubu, o čom nasvedčuje fakt, že ho každoročne navštívi viac, ako desať tisíc študentov stredných škôl, zo všetkých regiónov Slovenska.

student24/tasr foto: webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM