Kornel Kubík Rôzne

VIANOČNÁ ANKETA: Čo si mladí želajú pod stromček a ako strávia Štedrý deň?

Keďže Vianoce sú už o pár dní, tak sme medzi vami pripravili vianočnú anketu. Mladých od Košíc až po Londýn sme sa pýtali, ako strávia Štedrý deň a čo si želajú pod stromček? Ak ešte nemáte pre niekoho darček, možno vás inšpirujeme.

Ilustračný obrázok k článku VIANOČNÁ ANKETA: Čo si mladí želajú pod stromček a ako strávia Štedrý deň?
Zdroj: Webnoviny.sk

Rastislav, 20, Košice: Chcel by som dostať tablet, keďže by sa mi zišiel, rovnako aj nové kopačky, pretože hrávam futbal a tie moje by už bolo potrebné vymeniť. Budem doma s rodičmi.

Jana, 31, Muráň: Vianoce budem tráviť doma s rodičmi a na Štedrý deň pôjdem na omšu, keďže som katolíčka. Potešila by ma dobrá kniha, keďže veľmi rada čítam.

František, 24, Copenhagen: Kvôli Vianociam som prišiel domov na Slovensko, pretože ich chcem stráviť v kruhu rodinu. Nemám žiadnu predstavu, čo by ma pod stromčekom potešilo, keďže ani nič nepotrebujem.

Andrea, 21, Svit: Na Vianoce budem doma, tradične ich strávim s rodinou a budeme mať klasickú večeru. Na stole nebude chýbať kapustnica, zemiakový šalát s rybou, koláče a vianočné oblátky. Potom si rozbalíme darčeky. Priala by som si nejakú knihu so zameraním na ekonomiku, keďže to študujem a zaujíma ma to.

Ján, 23, Poprad: Vianoce strávim prvý rok bez rodičov, ale zato s priateľkou a jej bruškom, ktoré jej už poriadne rastie. Pár dní po Novom roku očakávame do rodiny prírastok, takže to bude môj najkrajší a síce oneskorený vianočný darček.

Peter, 25, Banská Bystrica: Strávim ich doma pred televíziou sledovaním klasických vianočných rozprávok a filmov. Celý deň nebudem nič jesť, najem sa až o šiestej na večeru. Už viem, čo dostanem. Bude to kozmetika, oblečenie a od priateľky niečo originálne, čo som sa doteraz ešte nedozvedel.

Miroslav, 16, Spišská Nová Ves: Chcem tablet, mobil, oblečenie, nejaký dobrý parfém, aby sa mi konečne podarilo zbaliť jednu krásnu dievčinu. Snáď na ňu zapôsobím aspoň vôňou :) Budeme všetci doma, príde môj brat z Paríža a sestra z New Yorku, ktorá nebola doma už dva roky. Takže sa na ňu poriadne teším, priletí v nedeľu.

Lucia, 22, Bratislava: Keďže nepatríme veľmi medzi tých, čo doma dodržiavajú nejaké tradície, tak budem klasicky jesť počas celého dňa a nebudeme klásť pod obrus ani žiadnu šupinu z kapra. Večer si pozriem Tri oriešky pre Popolušku a o polnoci pôjdem na omšu do kostola. Prajem si nový dotykový mobil, keďže ten môj je už starý.

Tomáš, 18, Trenčín: Pod stromček dostanem psa. Takže už teraz sa teším, pretože v pondelok si ideme po neho ku majiteľovi, ktorý ho predáva. Celé sviatky strávim s ním, rovnako aj Štedrý deň.

Soňa, 19, Svit: Asi tak ako takmer každý, tak aj ja budem s rodinou a budeme mať tradičnú štedrovečernú večeru. Po nej si dáme darčeky, ktoré budú pod stromčekom. Čo by som si rada našla pod stromčekom? Keďže som fanúšik Harryho Pottera, tak by ma potešila celá kolekcia kníh.

Silvia, 21, Zvolen: Tablet, zimnú bundu a kozmetiku. To sú veci, ktoré by som si priala na Vianoce. Prežijem ich doma s rodičmi, príde aj starká a starký, takže to bude taký väčší okruh rodiny, keďže mám troch bratov. Všetci sa spolu najeme a potom si dáme medzi sebou darčeky, spravíme si pekné fotky, ktoré si neskôr založíme do rodinného albumu.

Martin, 19, Námestovo: Mne a mojím súrodencom rodičia kúpili predčasne do izby televízor, takže to bol najväčší darček, ktorý zrejme dostanem, aj keď ho už mám týždeň v izbe. Prial by som si však aj korčule na ľad, pretože si chcem opäť raz zahrať s kamošmi hokej. Nič výnimočné na štedrý deň nerobíme, sme doma a užívame si vianočnú pohodu v kruhu rodiny.

Lenka, 25, Londýn: Bohužiaľ, na štedrý deň pracujem. Prakticky mi to je aj jedno, keďže ich neoslavujem už s rodičmi a nemám ešte ani svoju vlastnú rodinu. Bývam s dvoma spolubývajúcimi z Poľska a Maďarska, ale obe išli domov za rodinami. Takže by som aj tak bola sama a takto strávim sviatok v práci s pacientmi. Darčeky nedostanem asi žiadne, už nemám ani od koho. Maximálne tak nejaké drobnosti od tých mojich spolubývajúcich, keď sa vrátia naspäť.

Student24/Simona Ivančáková

Vypočujte si 10 najkrajších vianočných piesni

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM