Jaroslav Dodok Životný štýl

Všetko sa začalo jedným smajlíkom: Vďaka nemu dnes oslavujeme svetový deň úsmevu :)

Prvý októbrový piatok patrí už štrnásť rokov výnimočnému sviatku. Ľudia na celom svete majú o jeden dôvod navyše, aby sa usmiali. World Smile Day alebo Svetový deň úsmevu sa oslavuje od roku 1999 a jeho myšlienka je aktuálna i dnes. Tak teda, úsmev prosím! :)

Ilustračný obrázok k článku Všetko sa začalo jedným smajlíkom: Vďaka nemu dnes oslavujeme svetový deň úsmevu :)
Foto: Jaroslav Dodok

Okrúhla tvár, žltá farba, dve bodky a veľký úsmev. Iným slovom smajlík. V online svete pravdepodobne najznámejší a najvyužívanejší symbol, ktori si ľudia posielajú v e-mailoch či na sociálnych sietiach. Viete však kto bol iniciátorom tejto žltej usmievavej tváričky?

Bol ním americý umelec Harvey Richard Ball, ktorý v roku 1963 vytvoril „smajlíka“, symbol šťastia a dobrej vôle. Pôvodne išlo o reklamné zadanie poisťovne, ktorá si chcela získať nových zákazníkov niečim jednoduchým. Keď Ricahrd Ball nakreslil smajlíka, okamžite sa šíril po celom svete. Dostal sa na tričká, obálky, pohľadnice a objavil sa aj na poštovej známke.

Svetový deň úsmevu má za cieľ šíriť dobrú náladu a radosť. Preto neváhajte a smelo si vyskúšajte tento zázračný recept aj vy: stačí zdvihnúť kútiky, vyceriť zuby a úsmev je na svete :)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM