Jaroslav Dodok Univerzity

Vysokoškoláci môžu za najlepšiu esej stážovať v OSN

Študenti, ktorí študujú na vysokej škole na Slovensku alebo v zahraničí, môžu vyhrať stáž v OSN v Ženeve a vo Viedni. O najlepšiu esej na tému rozvojovej pomoci môžu súťažiť do konca apríla.

Ilustračný obrázok k článku Vysokoškoláci môžu za najlepšiu esej stážovať v OSN
Foto: Jaroslav Dodok

Nadácia Pontis vyhlásila Súťaž o najlepšiu esej pre veľký záujem študentov už štvrtýkrát. Stáže na slovenských zastupiteľských úradoch v zahraničí sú pre študentov veľkou príležitosťou dozvedieť sa, ako funguje OSN v praxi.

Študenti sa môžu do súťaže prihlásiť s esejou, ktorá sa bude týkať jednej z piatich vypísaných tém v oblasti rozvojovej spolupráce. Témy sa týkajú spopulárnenia aktivít slovenskej rozvojovej pomoci v zahraničí, prínosu podnikateľov v rozvojovej spolupráci, rozvojovému vzdelávaniu, 10. výročiu slovenskej oficiálnej rozvojovej spolupráce a budovaniu demokracie v severnej Afrike. Uzávierka esejí je 30. apríla.

Autor najlepšej eseje získa 3-týždňovú stáž na Stálej misii SR pri OSN v Ženeve. Študent, ktorý sa umiestni na druhom mieste, získa stáž na Stálej misii SR pri OSN vo Viedni. Nadácia Pontis obom študentom pokryje cestovné náklady, poskytne im ubytovanie a okrem nich dostanú aj vreckové. Autor tretej najlepšej eseje absolvuje už počas tohto leta stáž na Ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v Bratislave.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM