Peter Dóža Udalosti

Významný hosť na Slovensku: Prof. Richard M. Ebeling z Northwood University

Konzervatívny inštitú M. R. Štefánika s podporou hlavného partnera Nadácie Tatra banky pripravila ďalšiu z cyklu prednášok CEQLS - Conservative Economic Quarterly Lecture Series

Ilustračný obrázok k článku Významný hosť na Slovensku: Prof. Richard M. Ebeling z Northwood University
Foto: Peter Dóža

Richard M. Ebeling je v súčasnosti považovaný za jedného z hlavných predstaviteľov rakúskej ekonomickej školy. Prednáša a publikuje najmä o monetárnej teórii a politike, vládnych reguláciách, sociálnom štáte, ekonómii rastu, medzinárodnom obchode, fiškálnej politike, zdaňovaní a verejnom dlhu.

V minulosti pôsobil ako ako hosťujúci profesor v oblasti americkej ekonomickej histórie a podnikania na Trinity College v Hartforde, ďalej ako výskumník na American Institute for Economic Research, bol prezidentom Foundation for Economic Education a viceprezident Future of Freedom Foundation.

Hlavnou témou prednášok bude Kríza politiky štátnych zásahov, ktorá v súčasnosti asi najviac rezonuje medzi ekonómami na celom svete.

Konzeravítny inšitút pripravil 2 prednášky, jedna sa uskutoční v Banskej Bystrici 11. 03. 2013 o 12.15 hod. a druhá nasledujúci deň v Bratislave. Účasť na prednáške je podmienená vyplnením prihlasovacieho formuláru, ktorý spolu s ďalšími informáciami nájdete na tomto linku.

Všetci záujemcovia sú srdečne vítaní!

Autor: Michal Mešťan

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM