Jaroslav Dodok Zábava

Yná hudba, yné umenie, yná atmosféra...

Najväčší slovenský street festival mladých kapiel - Yní Víkend sa uskutoční aj tento rok 22 -24. júna v Banskej Bystrici. Na ulici sa stretne viac či menej ako 50 alternatívnych kapiel.

,,Napriek tomu, že sa na festivale zúčastní veľké množstvo kapiel, nie je Yní Víkend čisto len o hudbe. Každoročne sa tu predstavia sprejeri, skateri, bikeri a tento rok sa k ním pridajú aj freeruneri, " predstavuje Nina Snopková. Festival ponúka všetkým mladým ľuďom možnosť realizovať sa, zapájať sa a baviť sa.

Kapely vyberali aj fanúšikovia

Kapely, ktoré budú tento rok na festivale vystupovať si vyberali aj samotní fanúšikovia hlasovaním na internete a mali tak možnosť dotvoriť konečný line up. Priestor na pódiu si vychutnajú kapely ako: Puding pani Elvisovej Billi Barman, Smola a Hrušky, The Paranoid, Plastic Swans, Christmas a mnoho ďalších.

Na webovej stránke festivalu sa Yní Víkend prezentuje zaujímavým spôsobom: Ak zháňaš basáka, tu ho nájdeš. Potrebuješ bubeníka? Nájdeš ho tu. Aj fotografa, herca… Tu sa to hemží mladými umelcami. Ak predávaš gitaru, aj kupca tu nájdeš. Je to vynikajúce miesto na sformovanie super priateľstiev medzi kapelami z rôznych koncov Slovenska, ktoré si neskôr pomáhajú s koncertmi, pokiaľ nie je kapela v agentúre.

Pozrite si video, v ktorom uvidíte ako vyzeral festival minulý rok: [link=URL prepojenia]<p><a href=„http://­vimeo.com/2636500­5“>YNI VIKEND 2011 TEASER</a> from <a href=„http://­vimeo.com/tomy­polesensky“>To­my Polesensky</a> on <a href=„http://­vimeo.com“>Vi­meo</a>.</p>[/lin­k]

Foto + text: ddk

yni vikend
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM