Jaroslav Dodok Šport

Z cyklistu celebrita: Žilinský rýchlik Sagan prepísal históriu!

V posledných dňoch sa z neho stala celebrita, ktorá plní televízne obrazovky. Reč je o obrovskom talente zo Žiliny, ktorý hrdo reprezentuje Slovensko. Je vynikajúcim šprintérom, no namiesto atletickej dráhy, šliape na bicykli. Petra Sagana vďaka fant

Kým si väčšina ľudí užíva dovolenky plné oddychu pri mori, on vo Francúzsku tvrdo pracuje, avšak, robí radosť celému Slovensku. Až do 22. júla bude v krajine galského kohúta bojovať v najprestížnejších pretekoch v cyklistickom svete – nikde inde ako na Tour de France. Reč je o žilinskom rýchliku Petrovi Saganovi.

Debutovať na Tour de France sa mu podarilo po vynikajúcich výsledkoch z minulého roka. Stal sa celkovým víťazom pretekov okolo Poľska, či Sardínie. Vyhral tri etapy na slávnych pretekoch okolo Španielska- na Vuelte, taktiež vyhral etapy okolo Švajčiarska alebo Kalifornie. Tento rok sa blysol skvelými výkonmi v Katari, Ománe alebo aj na belgických, holandských, či francúzskych jednorázovkách.

[blockquote]Tour začína vždy prológom – časovkou, ktorá sa však pre Petra neskončila najlepšie. O deň nato, 1. júla, sa zapísal do slovenskej cyklistickej histórie. Podarilo sa mu, ako prvému slovenskému cyklistovi, vyhrať etapu na Tour de France.[/bloc­kquote]
Prvé etapové víťazstvo pri prvom etapovom štarte – úžasné! Rýchlik zo Slovenska prešpurtoval všetkých a čerešničkou na torte bolo to, že získal zelené tričko pre najaktívnejšieho cyklistu.

V druhej etape skončil na vynikajúcom šiestom mieste a udržal si zelené tričko. Na Tour bojujú aj ďalší dvaja Slováci – bratia Peter a Martin Velitsovci. Nezostáva nám nič iné, len držať palce našim slovenským cyklistom a veriť, že niekto z nich zopakuje v nasledujúcich etapách to, čo dokázal Peter.

student24/Jakub Mitter foto: tasr

sagan
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM