Monika Obrtalová Rôzne

Z cyklobusu je hit. Pre nával ľudí ďalšie zmeny...

Keď sa v júni na svoju cestu vydal banskobystrický cyklobus prvýkrát, ešte nikto netušil, s akým úspechom sa stretne medzi cestujúcou verejnosťou už po prvých víkendoch svojej služby. Malý 19-miestny mikrobus musel byť v krátkom období nahradený klas

Jeden vydáva lístky a ďalší dvaja nakladajú bicykle na cyklopríves. Záujem širokej verejnosti, najmä v peknom počasí, bol taký veľký, že na linkách vznikali aj niekoľko desať minútové meškania. Preto dopravca pristúpil od 25. augusta k zmene cestovného poriadku. Trasy sa nezmenili, len posunuli časy odchodov tak, aby vznikol priestor pre včasné vybavenie a vyhli sa meškaniam.

„Keď sme cyklobus spúšťali, tajne sme si takýto záujem verejnosti priali. Potom ako sme zaviedli zástavku na najväčšom sídlisku v Sásovej, však počet cestujúcich výrazne narástol a preto sme operatívne pristúpili k zmene cestovného poriadku. Veríme, že aj vďaka tomu sa komfort pre cestujúcich zvýši,“ povedal Jakub Gajdošík, poslanec MsZ a predseda dopravnej komisie mesta.

[color=#0066ff]­Odchod ranného spoja na Pánsku kolibu sa teda posúva na 7:00 (Ďumbierska) resp. 7:15 (Strieb. nám.). O 9:30 (Ďumbierska) a 9:45 (Strieb. Nám.) odchádza cyklobus na Donovaly a na Králiky sa jeho odchod posúva na 12:00 (Ďumbierska) a 12:10 (Strieb. nám.). V popoludňajších hodinách môžu ešte cyklisti a turisti využiť linku na Šachtičky, ktorá odchádza o 13:30 zo Strieborného námestia a 13:45 z Ďumbierskej ulice. Späť zo Šachtičiek sa potom cyklobus vracia o 16:30 hod.. [/color]

Zástupca vedenia SAD Zvolen je počtom cestujúcich takisto milo prekvapený. „Služby cyklobusu využíva stále viac cestujúcich, čo nás veľmi teší. Od jeho spustenia sme odviezli už 984 cyklistov a turistov počas víkendov a ďalších takmer 100 cyklistov na objednávky iných cyklozväzov. Počas letných horúčav sme pripravili aj malé prekvapenie, každý cestujúci dostane od nás po zakúpení symbolického cestovného 1,00 € aj 0,33 l minerálnu vodu Brusnianka zadarmo,“ doplnil Modranský.

cyklobus BB
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM