Kornel Kubík Udalosti

Začal sa Startup Weekend Košice: Mladí odprezentujú svoje nápady

V piatok sa na pôde Technickej univerzity v Košiciach začal prvý ročník akcie s názvom Startup Weekend Košice. Stretli sa tam ľudia, ktorí majú chuť a potenciál niečo okolo seba zmeniť. Do Košíc prišlo svoj nápad prezentovať takmer 45 mladých ľudí z oblasti informatiky, podnikania či developeri.

Ilustračný obrázok k článku Začal sa Startup Weekend Košice: Mladí odprezentujú svoje nápady
Zdroj: Dnes24.sk

Čo je Startup Weekend?

Startup Weekend je globálne Grassroots hnutie aktívnych mladých ľudí, ktorí sa učia rozbiehať rôzne podnikateľke nápady, aplikácie alebo programy. Prípadne sa môže mladý človek k niekomu pridať a vytvoriť tím, s ktorým spolupracuje na svojej myšlienke a za 54 hodín ju pretvoriť na reálne plány. Počas tohto víkendu sa koná vo svete päť takýchto akcií.

Speaker, Judges – Rečníci, sudcovia

Aj takto by sa dali nazvať osobnosti, ktoré búdu dohliadať na priebeh akcie a pomáhať mladých ľudom tvoriť ich myšlienky a plány. Medzi tieto osoby patrí aj Matej Ftáčnik, spoluzakladateľ The Spot, ktorý vyhlásil: „Milujem začínajúce firmy, majú veľkú perspektívu.“ Medzi sudcami je aj primátor mesta Košice Richard Raši, ktorý na akcii povedal: „Treba vedieť urobiť veľké veci“. A tiež rektor TUKE Anton Čižmár, ktorý mladým odkázal: „Treba byť odvážny, nebáť sa odprezentovať svoju myšlienku aj keď bláznivú.“

Na Startup Weekend sa nachádza aj náš redaktor Matúš Sedlák. Prečítajte si jeho rozhovor s Matejom Ftačníkom, spoluzakladateľom The Spot.

Student24/Matúš Sedlák
Foto: Marek Lavčák

Začal sa Startup Weekend Košice: Mladí odprezentujú svoje nápady
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM