Jaroslav Dodok Ostatné

Začína sa Národné stretnutie mládeže R13: Zíde sa viac ako 2 500 mladých

Pestrý programový maratón prilákal do Ružomberka viac ako 2500 mladých ľudí z celého Slovenska i viacerých okolitých krajín.

Ilustračný obrázok k článku Začína sa Národné stretnutie mládeže R13: Zíde sa viac ako 2 500 mladých
Foto: Jaroslav Dodok

Metropola dolného Liptova je oddnes dejiskom trojdňového Národného stretnutia mládeže R13, ktoré sa uskutočňuje súbežne so Svetovými dňami mládeže v Riu de Janeiro. Pestrý programový maratón prilákal do Ružomberka viac ako 2500 mladých ľudí z celého Slovenska i viacerých okolitých krajín.

„Keďže Svetové dni mládeže sú až v Brazílii, zorganizovali sme dostupnejšiu alternatívu pre tých, ktorí nemohli vycestovať tak ďaleko. Veriaci mladí ľudia potrebujú vnímať niekoho iného, kto je im blízko vo viere a to, že je nás veľa a spolu sme silní,“ uviedol hlavný organizátor Ondrej Chrvala s tým, že základy takýmto podujatiam položil ešte v roku 1984 Ján Pavol II., keď zvolal mládež do Ríma.

Zároveň pripomenul úzke prepojenie ružomberského stretnutia na Svetové dni mládeže v Riu de Janeiro. „Od nich sa odvíja ideovo aj programovo. Odráža to napríklad aj logo, ktoré je veľmi podobné a predsa také naše slovenské. Budeme navzájom spojení i cez telemosty, ale tu máme svoj vlastný program,“ vysvetlil Chrvala a vyzdvihol výborne fungujúci 300-členný tím dobrovoľníkov.

„Pre Ružomberok je veľkou cťou a prestížou, že môže byť hostiteľom takéhoto významného podujatia. V našom meste pobudne počas týchto troch dní takmer 3000 mladých ľudí. Verím, že ho lepšie spoznajú, natrvalo sa im vryje do pamäti a budú sa sem radi pravidelne vracať,“ dodal ružomberský primátor Ján Pavlík.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM