Jaroslav Dodok Od Vás

Žiaci sa učia o zdravej výžive: Píšu básne, hrajú scénky...

Vieš, čo ješ? Tak sa nazýva vzdelávacia aktivita, ktorú realizuje OZ Mládež v akcii v rámci projektu VITAFIT Nadácie pre deti Slovenska, finančne podporeného Nadáciou Tesco.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci sa učia o zdravej výžive: Píšu básne, hrajú scénky...

Žiaci a žiačky tretieho a štvrtého ročníka ZŠ Radvanská 1 v Banskej Bystrici sa hravou formou učia o zásadách zdravej výživy. ,,Začali témou zdraviu prospešné a neprospešné potraviny, oboznámili sa s nimi prostredníctvom koláží, scénok, dokonca napísali aj básničku,“ hovorí lektorka projektu Jarmila Lipková.

Deti projekt zaujal už na prvej hodine: ,,Páči sa mi to viac ako normálne vyučovanie. Viem, čo by som mal a čo nemal jesť,“ hovorí jeden zo štvrtákov.

Pokračovať budú ďalšími témami, napríklad pitným režimom, dozvedia sa prečo je voda pre náš organizmus veľmi dôležitá. ,,Na poslednej hodine sa porozprávajú o potrebe pohybu, dozvedia sa, že každá telesná aktivita nielen šport, môže byť zábavná a najmä zabraňuje obezite,“ dopĺňa Eva Ščepková, ktorá deťom témy približuje na praktických príkladoch.

Druhá časť projektu sa bude konať v Kútikoch VITAFIT v apríli a máji, ktoré budú v HM Tesco v Banskej Bystrici. Deti vo veku 6 – 12 rokov, ktoré sú cieľovou skupinou, čakajú ďalšie aktivity, primerané ich veku a ochutnávky zdravých potravín.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM