Životný štýl

Žilinčan Boris vyrába nevídané veci: Pozrite si jeho obrie bubliny či ohromnú lietajúcu chobotnicu

Mladý Žilinčan Boris Valiček rád experimentuje a zabáva ľudí. Už sa mu podarilo vyfúknuť obrie bubliny či zostrojiť 13-metrovú lietajúcu chobotnicu. Pozrite si v galérii fotografie a videá, aké monštrá sa mu podarilo vytvoriť.

Ilustračný obrázok k článku Žilinčan Boris vyrába nevídané veci: Pozrite si jeho obrie bubliny či ohromnú lietajúcu chobotnicu
Zdroj: Dnes24.sk

Boris sa venuje hlavne šitiu veľkých šarkanov. Keď začínal inšpiráciou mu boli videá na internete. Podobné obrie šarkany možno zazrieť na oblohe v Austrálii či na Novom Zélande. Pri prezeraní internetu natrafil na obrie bubliny v jednom z videí. „Venujem sa šitiu veľkých šarkanov a keď som začínal, pozeral som niečo na internete a dostal sa k týmto bublinám, videl som video Fan Yang Gazillion Bubble Show a chcel som vyskúšať urobiť takú bublinu v skutočnosti,“ hovorí Boris zo Žiliny.

A veru podarilo sa, i keď sám priznáva, že dá sa experimentovať, ale je to na čas a trpezlivosť náročné. Prezradil nám aj recept na obrie bubliny: „Bežný recept ktorý sa dá nájsť na webe je destilovaná voda, citrónová jar a glycerol (dá sa kúpiť v lekárni). Všetko sa zmieša v tomto poradí v pomere 7:3:1 dielov a zahreje. Lepšie sa zložky premiešajú a nechá sa aspoň deň odstáť,“ hovorí ďalej mladý Žilinčan.

Podľa neho sa najlepšie veľké bubliny robia za chladnejšieho a vlhkého počasia, teda jeseň vyhovuje najviac, ale aj zima je vhodné obdobie. Veľkou výhodou je veľa oblakov, slnko bubliny vysušuje, preto rýchlejšie prasknú. V návode pokračuje ďalej: „Potrebujete akýkoľvek materiál, ktorý zmes dokáže nasať (teda nie syntetiku) napr. bavlna, a urobíte z neho očko, rám, z ktorého sa bublina vyfúkne. môže byť aj trojuhoľník, čokoľvek len po obvode uzavreté. Veľké očko = veľká bublina. Dobrý je jemný vánok, ten bubliny vyfúkne za vás. V bezvetrí treba celým očkom, ktoré sa drží na paliciach pohnúť, čo je pri väčších rozmeroch náročnejšie,“ dodáva Boris. Tak ak máte chuť, vytvorte si aj vy obrie bubliny a potešte niekoho touto ligotavou krásou.

Jeho prvoradou vášňou však sú veľké šarkany. Dokázal sám ušiť obriu chobotnicu, ktorá lietala nad Žilinou. Jednoznačne sa nejednalo o ľahkú úlohu, aby 13-metrový šarkan lietal a k tomu aj vyzeral pekne treba istú dávku šikovnosti a hlavne poriadne si premyslieť všetky detaily. K tomuto jasný návod nemáme, ale ak máte chuť vyrobiť niečo podobné, chce to len štipku šikovnosti, fantázie a veľa trpezlivosti. Posúďte sami, ako sa jeho 13-metrová chobotnica premáva na oblohe. Videá nájdete v galérii.

foto: Boris Valiček

13-metrová lietajúca chobotnica nad Žilinou
2
Galéria
Obrovské bubliny a lietajúca chobotnica
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM