Jaroslav Dodok Od Vás

22-ročný Dominik spolupracuje aj s Rytmusom, Egom a Tinou

S3RiOUS, vlastným menom Dominik Husák, je slovenský hudobný producent, ktorého nezvyčajné meno sa do podvedomia ľudí dostalo hlavne spoluprácou s rapermi Rytmusom, Egom a speváčkou Tinou.

Začínal už ako deviatak[/size][/co­lor]

K tvorbe hudby sa dostal už ako osemročný, keď mu jeho otec kúpil program, v ktorom sa spájali melódie hudobných nástrojov. **“Bol to jednoduchý program, kde som spájal už niekým nahrané melódie. Ale už takáto vec sa dá považovať za kreativitu a za tvorbu hudby,“ **povedal iba 22-ročný Popradčan. Ako deviatak sa u kamaráta začal hrať s profesionálnym programom na tvorbu hudby. Po namáhavom presviedčaní mu rodičia kúpili nový počítač, kde pokračoval v práci s Fl Studiom.

Hudobné meno našiel v hre[/size][/co­lor]

Nezvyčajne meno S3RiOUS si Dominik nevymyslel sám, ale dopomohla mu k tomu počítačová hra. „Ešte pred tým, ako som sa začal naplno venovať tvorbe, som hrával Counter-Strike. Stiahol som si nejakú divnú verziu, kde už bolo prednastavené meno S3RiOUS, tak som si ho nechal aj v hre, aj v hudbe,“ objasnil Dominik, ktorý priznáva, že jeho hudobné meno je zvláštne.

S3RiOUS-ova prvá pesnička na ktorej zarobil, bola Fenomén od rapera Rytmusa. Podľa jeho slov mal obrovskú radosť z toho, že si práve jeho skladbu vybral niekto, ako je Rytmus. Okrem tejto skladby spolupracoval aj na ďalších piesňach ako Deti stratenej generácie alebo Ho.nám neodpovedám. Pod jeho produkciu sa môže napísať aj skladba Mesto od rapera Ega a tak isto aj skladba SEXXXY od speváčky Tiny.

Prednedávnom dostal ponuku na spoluprácu s americkým hip-hopovým umelcom Flo Ridom, ktorého pesničky ako Whistle, Club Can't Handle Me, či Wild Ones pozná snáď každý. Žánre S3RiOUSových skladieb sú rôzne.//** „Robím všetko možné, podľa nálady, chute a inšpirácie. Neškatuľkujem sa, nemám pravidlá ani zásady,“** //tvrdí S3RiOUS.

Dominik sa venujem rôznym hudobným žánrom[/size][/co­lor]

Zo začiatku sa Dominik venoval žánrom ako trance, techno, no neskôr trochu spomalil hudbu na house, electrohouse, progressive house. „Netrúfam si povedať, že robím hip- hop, lebo ma „šiltovkári“ so šiltovkami zabijú,“ //žartuje S3RiOUS. //„Takže áno, robím aj „diskofiny“ ako hip-hop a dubstep,“dodáva.

Medzi Dominikove záľuby patril donedávna volejbal, ktorý hral šesť rokov. No chodí ako každý človek von s kamarátmi, opekať, zahrať futbal…** „Mám rád dokumentárne filmy a zaujímam sa o vesmír. Určite nesedím doma zavretý v izbe na Facebooku,“** vraví S3RiOUS.

Chystá sa vydať svoj vlastný album[/size][/co­lor]

Vzory nemá, sám tvrdí, že keď má niekto vzor, tak sa snaží byť taký ako jeho on.** „Nechcem byť ako niekto,“ objasňuje. No má pár ľudí, ktorí sa mu páčia, inšpirujú ho. „Čo sa týka housovej hudby, tak je to určite Hardwell a z producentov filmovej hudby to je Hans Zimmer a Two Steps From Hell. S3RiOUS okrem produkcie hudby aj ozvučuje a osvetľuje rôzne podujatia. Chystá sa vydať svoj vlastný album. Chce, aby to bolo niečo nové, hlavne aby to nebolo „odfláknute“**, no to vyžaduje čas a veľa práce.

student24/tasr foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM