Jaroslav Dodok Ostatné

28. marec - Deň učiteľov

Pri príležitosti Dňa učiteľov ocenila samospráva bratislavského vyššieho územného celku prácu 20 pedagógov, ktorí pôsobia na stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti BSK.

Na dnešnej slávnostnej akadémii v priestoroch bratislavského konzervatória na Tolstého ulici im udelili ceny, ktoré zvýrazňujú ich zásluhy na rozvoji vedomostných kvalít študentov stredných škôl v regióne.

Ako pre TASR uviedla podpredsedníčka BSK Gabriella Némethová,// „učitelia znamenajú pre nás i naše deti veľmi veľa, na nich záleží, akú budeme mať budúcu generáciu. Kraj má kvalitných pedagógov, ktorí sa snažia o zvyšovanie úrovne vzdelávania na našich školách.
V tomto úsilí im BSK pomáha a podporuje. Prežívame dosť ťažké obdobie v oblasti školstva, osobitne vo vzťahu k potrebným finančným prostriedkom na zabezpečenie vzdelávacích zámerov a rekonštrukciu školských objektov. Ale to, čo je v našich silách, sa snažíme školám dopriať v rámci rozpočtu BSK, ako aj z ďalších externých zdrojov, či už na skvalitnenie vyučovacieho procesu, alebo technického zabezpečenia objektov stredných škôl,“// povedala Némethová.

BSK každoročne investuje nemalé finančné prostriedky aj na rekonštrukcie často schátraných objektov stredných škôl v regióne a hlavnom meste SR. Jednou z najvýznamnejších doterajších investícií bola rekonštrukcia historického objektu Gymnázia na Groslingovej ulici v Bratislave.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM