Jaroslav Dodok Ostatné

Ako byť úspešným a dosiahnuť cieľ?

Knihy nemusia byť vždy len vysokoškolské skriptá, učebnice, alebo povinné čítanie, z ktorého nejednému študentovi behá mráz po chrbte. V Banskej Bystrici dnes otvorili prvú Biznis knižnicu na Slovensku, ktorá ponúka špeciálnu literatúru.

Biznis knižnica sa nachádza v kaviarni Momo cafe, ktorá je súčasťou Ekonomickej fakulty UMB. Návštevníci tak majú možnosť pri čítaní občerstviť sa alebo si vychutnať kávu.

,, Myšlienka bola predstaviť mladým ľuďom nový druh knižníc, ktorý by mohol reálne zaujať aj tých, ktorí knihy veľmi nemusia. Pre mňa to je prvá pokusná knižnica, na základe ktorej sa uvidí, či s projektom otvárania knižníc budeme pokračovať. Vyzerá to zatiaľ nádejne, keďže dnešný Deň otvorených políc zaznamenal úspech, " zhodnotil Juraj Kováč, iniciátor myšlienky.

Študentov motivovali podnikatelia

Čitatelia si v knižnici môžu nájsť až 150 kníh s motivačnou a podnikateľskou literatúrou. Knihu si tu nájdu aj tí, ktorí sa priamo nezaoberajú podnikaním, ale chcú sa aspoň rozbehnúť. V rámci rozbiehania sa, boli súčasťou programu aj tri prednášky od úspešných ľudí, ktorí majú dostatok motivácie a skúseností, ktoré sa študentom pokúsili odovzdať. Každý jeden z nich začal od úplnej nuly, bez ničoho a tvrdo na sebe pracoval, aby dosiahol cieľ svoj cieľ.

Ako prvý sa ujal prednášky Juraj Kováč, ktorý rozprával na tému:** Ako začať s holou riťou////. V jeho životnom príbehu predstavil niekoľko základných vecí, vďaka ktorým sa rozbehol. Bol to hlavne nápad, motivácia a chuť realizovať sa. Ďalšia prednáška niesla názov: **Čo by som robila, keby som sa nebála////. O tom, že strach je prirodzený rozprávala Katarín Šavelová.

,,Veľa mojich známych sa čudovalo tomu, keď som im povedal, že začínam podnikať v záhradkárstve. Mne sa to však podarilo a mám niekoľko ďalších snov, za ktorými si idem a verím, že sa naplnia, " povedal vo svojej prednáške: Ako žiť svoj sen a nie sen niekoho iného//// Michal Siklienka. Taktiež hovoril študentom o tom, že ak ich niečo baví, majú za tým okamžite ísť.

Juraj Kováč na záver dodal, že pre študentov budú v budúcnosti pripravovať aj ďalšie prednášky, workshopy a zaujímavé podujatia.

Tento článok vám prinášame v rámci seriálu: Marec – mesiac knihy. Pridávať budeme aj ďalšie zaujímavé články na túto tému. Prečítajte si aj rozhovor s Jurajom Kováčom: http://www.student24.sk/clanky?…-

ddk

biznis kniznica
19
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM