Jaroslav Dodok Udalosti

Ako to vyzerá na vyučovacích hodinách?

Obchodná akadémia v Prievidzi dnes privítala vo svojich priestoroch deviatakov zo základných škôl z celého prievidzského okresu. Žiaci mali možnosť stretnúť sa s učiteľmi a budúcimi spolužiakmi a taktiež spoznať učebné osnovy klasických ale aj odbor

„Očakávame, že príde veľa žiakov zo základných škôl, poprechádzajú sa priestormi našej akadémie a rozhodnú sa, či budú našu školu v nasledujúcom školskom roku navštevovať alebo nie. Každý môže mať predstavu o tom, ako ekonomika vyzerá, dnes uvidia ako to celé prebieha na otvorených hodinách.“ vyjadril sa riaditeľ OA Mgr. Ľubomír Vida.

Počas dnešného doobedia predstavili učitelia žiakom, spôsoby výučby viacerých predmetov ako napríklad anglického jazyka, nemeckého jazyka ale aj strojopisu a aplikovanej ekonómie. Uchádzači sa dozvedeli o viacerých úspechoch školy (1.-3. miesta na regionálnych, krajských a celoslovenských kolách) na rôznych súťažiach, či už na SOČ-kách , Olympiáde Mladý účtovník, iBobor, Podnikanie v cestovnom ruchu alebo na recitačných a športových súťažiach. Predstavený bol aj projekt „Múdra taška“, ktorého autorkou je študentka Marianna Hrdá.

„Žiaci, ktorí majú záujem o ekonomiku dostanú rôzne informácie ako sa vytvára podnik a následne podniká, získajú praktické skúsenosti na hodinách rôznych predmetov. Naša škola je ideálna pre tých, ktorý chcú ísť študovať na ekonomické univerzity. Vyučovanie prebieha v učebniach s PC alebo notebookmi.“ povedal pán riaditeľ. Podmienky prijatia na školu sú rovnaké ako na iné školy, do úvahy sa berú známky za 6., 7., 8. ročník,  polročné vysvedčenie z deviatého ročníka a výsledky Testovania 9 – 2012. Na škole sa učia dva odbory, prvým je obchodná akadémia ako 4-ročný a druhým dvojročné pomaturitné nadstavbové štúdium hospodárska informatika.

Richard Perniš

DOD Prievidza
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM