Jaroslav Dodok Životný štýl

Pozrite si našu aktuálnu ponuku medzinárodných výmen: Cestujte do Bulharska, Poľska či Lotyšska!

Aj tento rok máte možnosť precestovať Európu a zažiť leto plné nezabudnuteľných zážitkov. Stačí ak sa prihlásite na jeden z medzinárodných projektov a zúčastnite sa na vzdelávacom pobyte v zahraničí. Ponuky na seba nenechali dlho čakať a tak sme pre vás pripravili výber tých najzaujímavejších...

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si našu aktuálnu ponuku medzinárodných výmen:  Cestujte do Bulharska, Poľska či Lotyšska!
Foto: Jaroslav Dodok

Sport is healthy!

Po dlhej dobe znova nový projekt na leto! Jedinečný outdoorový projekt Sport is healthy! v nádhernom mazurskom mestečku Mrągowo (čítaj „mrongovo“). Mestečko Mragowo sa nachádza v centre Mazúr, v turisticky známej oblasti na severe Poľska posiatej stovkami jazier. Ak nemáte plány na leto, chcete sa hýbať a navštívit tento krásny kraj, píšte!

Názov: Sport is healthy!
Miesto: Mrągowo, Mazury, Poľsko
Dátum: 19. – 26.08.2013

Podmienky:

  • účastníci: vekový limit 18 – 25 rokov, angličtina na komunikatívnej ú­rovni
  • počet účastníkov: 5 + 1 leader (skúsený účastník)
  • náklady: 70% cestovných nákladov bude účastníkovi preplatených na mieste projektu, ubytovanie, strava a aktivity sú hradené programom Mládež v akcii
  • poznámky: v projekte je naplánovaná prípravná návšteva (APV) v dátume 02.-04.07.

V prípade záujmu píšte na societystep@gmail.com

Putovanie za remeslami Šumavy

Informačné centrum mladých hľadá 8 ľudí od 15 do 24 rokov, ktorí sa radi zúčastnia medzinárodnej výmeny v českých Prachaticiach pod názvom „Putovanie za remeslami Šumavy“. Pobyt začína 28. júna a končí 15. júla 2013. Takže vás čakajú takmer tri týždne v nádhernom prostredí, so skvelými ľuďmi, plné všakovakých aktivít od výmyslu sveta. V prípade záujmu je potrebné zaslať životopis, motivačný list a svoju aktuálnu fotografiu na adresu lucia@icm.sk.

Názov: Putovanie za remeslami Šumavy
Miesto: Prachtice
Dátum: 28. jún – 15. júl 2013

Podmienky a ďalšie info:

  • účastnícky poplatok:20 Euro/osoba
  • ubytovanie a strava: zabezpečené, zadarmo
  • všetko, čo súvisí s programom: zadarmo
  • doprava: spoločná, autobusom (pravidelné autobusové spoje na trase Prievidza – Prachatice)
  • účastník si hradí z vlastných zdrojov krátkodobé cestovné poistenie

Malá ochutnávka z programu: návšteva Zlatej soľnej cesty v Prachaticiach, návšteva múzeí a galérií, drevárov, sklárov, drotárov, pekárov, výroba sviečok, tradičných predmetov, návšteva archívu, príprava výstavy, besied a mnoho iných.

Youth movement together wirh the nature and society

Projekt je 10 dňovou mládežníckou výmenou 5 krajín Európy – SK, TR, RO, BG a ES, ktorá je zameraná na spolužitie človeka s prírodou. Ubytovanie je v hoteli Priroda, ktorý je situovaný v mestečku Dolna Banya, asi 75 km od hlavného mesta Bulharska Sofie. Súčasťou projektu budú aktivity súvisiace s postavením človeka v dnešnej prírode – workshopy na tému recyklácia, výlet do prírody, natáčanie krátkeho filmu o postavení ľudstva voči prírode, príprava vtačích kŕmidiel, návšteva Sofie spojená s tlačovou konferenciou o projekte a iné. Hotel má vlastný outdoorový bazén ktorý je prístupný pre účastníkov projektu.

Názov: Youth movement together with the nature and society
Miesto: Dolna Banya, Bulharsko
Dátum: 01. – 10.07.2013

Podmienky a ďalšie info:

  • účastníci: vekový limit 18 – 26 rokov, angličtina na komunikatívnej ú­rovni
  • počet účastníkov: 7 + 1 leader (skúsený účastník)
  • náklady: 70% cestovných nákladov bude účastníkovi preplatených na mieste projektu, ubytovanie, strava a aktivity sú hradené programom Mládež v akcii

V prípade záujmu píšte na societystep@gmail.com

Médiá všetkého druhu

Letný multimediálny tábor European Youth in the 21st Century: Debating and Producing Media pokryje multimediálnu žurnalistiku, digitálnu gramotnosť, kritické myslenie, aktivizmus na sociálnych médiách, online bezpečnosť či video, audio, foto a printové techniky.

Názov: Multimedia Summer Camp
Miesto: Sigulda, Lotyšsko
Dátum: 12. – 25.8.2013

Podmienky:

  • prihlásiť sa môžete, ak máte 18 – 29 rokov
  • viete komunikovať v angličtine
  • venujete sa žurnalistike/ak­tivizmu

Viac info nájdete TU!

Medzinárodný seminár na ostrove

Aj tento rok sa máte možnosť prihlásiť na medzinárodný seminár o budúcnosti Európy a mládeže na malebnom ostrove Ventotene, ktorý sa nachádza neďaleko talianskeho pobrežia. Inštitút Altiera Spinneliho usporadúva toto medzinárodné podujatie už po tridsiaty krát. Seminár sa teší veľkej obľúbenosti a stal sa známy po celej Európe. V posledných rokoch sa ho zúčastnili aj zástupcovia zo Slovenska. Preto neváhajte a prihláste sa aj Vy

Názov: Seminar on Europe and Youth Future
Miesto: Ventotene, Taliansko
Dátum: 1. až 6.9. 2013

Staňte sa jedným zo 40 účastníkov, zúčastnite sa 60 hodín tréningov, debát a diskusií v anglickom jazyku. Viac informácii TU!

Veríme, že ste si z našej pestrej ponuky niečo vybrali a prežijete leto plné zážitkov a nezabudnuteľných chvíľ : -)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM