Jaroslav Dodok Rôzne

Akú školu si vybrať?

Deviataci to v posledných týždňoch nemajú vôbec ľahké. Najprv sa pripravovali na monitor, ktorý 14. marca písali a teraz sa musia rozhodnúť, na ktorú strednú školu pôjdu. Prinášame preto prehľad zatiaľ dvoch stredných škôl v Prešove.

Pýtali sme sa dvoch prešovských stredných škôl, aby nám predstavili možnosti štúdia na ich škole, ale aj ďalšie zaujímavosti a výhody, ktoré školy ponúkajú .

Hotelová akadémia Prešov, Baštová 32, 080 85 Prešov Aké študijné odbory v budúcom šk. roku ponúkate?

študijný odbor: 63 23 6 hotelová akadémia

Prečo by sa mali deviataci prihlásiť práve na Vašu školu ?

Ponúkame:

  • širokú paletu odborných predmetov, ktoré dokonale pripravia pre prax v odbore, možnosť študovať dva cudzie jazyky, ale aj možnosť absolvovať zahraničnú prax **v zaujímavých turistických strediskách. Študenti majú možnosť absolvovať odborné **kurzy: barmanský, baristický, carvingový. Taktiež majú možnosť získať výučný list v odbore kuchár čašník.

Hotelová akadémia má vynikajúce záujmové krúžky a školské akcie, žiaci ktorý sa k nám prihlásia sa môžu zúčastniť na odborných, jazykových kultúrnych a športových súťažiach doma aj v zahraničí.

Výhodou je ubytovanie v školskom internáte v blízkosti školy, stravovanie v školskej jedálni a** školský bufet**. Po štúdiu na našej škole majú študenti veľkú perspektívu uplatnenia.

SPŠ Strojnícka, Duklianska 1, Prešov Aké študijné odbory v budúcom šk. roku ponúkate? 1.      2381 6 00 strojárstvo (grafické počítačové systémy) 2.      3765 6 00 technika a prevádzka dopravy (dopravná priemyslovka) 3.     3917 6 02 technické a informatické 4. 3917 6 00 technické a informatické služby so športovou prípravou

Prečo by sa mali deviataci prihlásiť práve na Vašu školu ?

Pretože škola má výborný a fundovaný pedagogický kolektív, v jednej budove je strojnícka a aj dopravná priemyslovka. Ponúkame možnosť získať medzinárodný certifikát IES (lepšie uplatnenie absolventa školy na trhu práce).

Máme výborné podmienky pre šport a informačno-komunikačné technológie: 2 telocvične, bazén, sauna, posilňovňa, veľké trávnaté futbalové ihrisko, ihrisko s umelou trávou, učebne informatiky a grafických systémov vybavené špičkovou výpočtovou technikou, CNC systémy, počítačová diagnostika motorových vozidiel, autoelektronika a mikroprocesorová technika.

Možnosť uplatnenia v : Konštrukčných a technologických kanceláriách, dodávateľských firmách, logistických centrách, cestnej doprave, mestskej hromadnej alebo diaľkovej doprave, dopravných službách, autoopravárenstve, obchodnej sieti, dopravnej polícii, poisťovníctve, staniciach technickej kontroly,

Taktiež v cestnej záchrannej službe, oblasti kancelárskych prác, účtovníctva, odbytu, MTZ, personalistiky a miezd, a hospodárskej korešpondencie.

Student24 predstaví aj ostatné stredné školy v Prešove a taktiež v ďalších slovenských mestách.

Marek Balčák Foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM