Jaroslav Dodok Rôzne

Aký názor majú študenti na politikov?

Súčasná politická scéna. Súčasťou nejednej politickej kampane sú aj študenti a prednášky na stredných a vysokých školách. Ako ich vidia študenti a ako vnímajú volebné kampane slovenských strán a politikov?

,,Tak ja to celkovo nevnímam. Možno tým že sa ma to ešte až tak netýka, ale pokiaľ ide o kampane a podobné veci, tak to ignorujem. Momentálne o to nejavím nijaký záujem," povedala študentka Viki, 15 r.

,,No politika a politici- neznášam ich. Podľa mňa klamú a chodia si robiť reklamu k nám a nahovárajú nám ich výmysly ktoré aj tak nikdy nesplnia. Zamotávajú sa v tom čo nám hovoria, lebo už ani sami nevedia čo povedali predtým. Ja k nim mám celkovo nezáujem a nepôjdem ani voliť. veď načo. Aj tak nič pre nás nerobia," Dária 17 r., študentka.

,,Žiadny politik nie je úprimný. Besedy na školách sú naháňanie mladých „hlupákov“. Billboardy hlavne túto predvolebnú kampaň považujem za veľmi neurčitú ako aj celkové vyhlásenia. Nehovoria o ničom iba trepú. Je hrozné ako niektoré strany zneužívajú kartu, ktorá ovplyvní hlavne mladých ľudí, napríklad téma marihuany. Alebo dementne sľuby o zvýšení dôchodku o 1200 eur ročne či už cesta nemenovaného politika po Slovensku," Ivan 21 r., študent na vysokej škole.

,,Myslím si, že politici by sa mali medzi mladými voličmi prezentovať častejšie, nielen pred voľbami. Je tiež pravda, že veľa študentov sa do politiky nevyzná, alebo len naslepo idú s davom a nadávajú na koho sa dá (proste nemajú vybudovaný vlastný názor ). Keby chodili politici medzi mladých častejšie, mohli by ich aspoň takto osloviť. Samozrejme, tie besedy by mohli byť aj pre mladších študentov, na veku nezáleží. A čo sa bilbordov týka-v Bratislave ich je strašne veľa, " Ema 19.

,,Tak ako ostatní, vidím že sa história stále opakuje a všetci politici pred voľbami nahodia novú tvár a nasľubujú veci, ktoré chcú ľudia počuť. Len kvôli svojmu postaveniu. Nieže by im záležalo naozaj na tých veciach. Myslím, že naši známi sú už dlho v politike, chcelo by to tam trochu pomeniť našich „zástupcov“. Som ináč nadšený z protestov , škoda že dáky nebol bližšie, hneď by som tam šiel," Matúš 18.

Peter Dóža

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM