Jaroslav Dodok Kultúra

Autokino Zlaté piesky: Netradičný filmový zážitok

Vo štvrtok 19. júla sa v Bratislave na parkovisku nákupného centra Shopping Palace Zlaté piesky uskutočnilo pravidelné letné premietanie Autokina. Na programe bola tento krát prvá časť zo známej sci-fi trilógie Matrix a zvyšné dva diely boli napláno

Toto leto je už štvrtý ročník fungovania Autokina Zlaté piesky. Premietanie filmov je zadarmo a podľa programu je naplánované vždy na štvrtok, piatok a sobotu o pol desiatej večer. V prípade nepriaznivého počasia sa nevysiela a je preto dôležité sledovať predpoveď, aby ste sa do kina nevybrali zbytočne. Odporúčam sledovať aj stránku na facebooku (http://www.facebook.com/…22102249463/), kde sa môžete dozvedieť či sa v daný deň premieta.

Kto chce získať dobré miesto a musí prísť na parkovisko o niečo skôr, pretože z niektorých uhlov vám v čistom výhľade na plátno bránia vysadené stromy. Niektorí ľudia sa neváhali za lepším výhľadom z auta presúvať aj počas filmu. Kvalita obrazu na plátne je dostatočná, ak samozrejme neočakávate zážitok ako v klasickom kine.

Zvuk je vysielaný cez rádio na frekvencii 91,0 FM, ale pri troche šťastia nepotrebujete ani rádio, ak zaparkujete vedľa auta, ktoré má stiahnuté okná. Tento spôsob zabezpečenia vlastného ozvučenia je vhodný aj preto, že obchodný reťazec, ktorý sídli v Shopping Palace, je otvorený nonstop a ruch z premávky by mohol kaziť celkový zážitok.

Program Autokina Zlaté piesky zahŕňa známe zahraničné aj domáce filmy, konkrétne v predposledný júlový týždeň môžete ešte vidieť film Letec vo štvrtok, Bestiář v piatok a Alicu v krajine zázrakov v sobotu.

Ak chcete vyskúšať iný zážitok pri pozeraní filmu než v kine alebo doma v obývačke stačí si len vybrať vhodný film z programu a zaparkovať v Autokine Zlaté piesky.

student24/Matej Dugovič foto: facebook

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM