Marcel Mojžiš Šport

Boj Slovákov o medaily: Opustí bratov šťastie?

Sobota 19. mája sa opäť zapíše do slovenskej hokejovej histórie. Nikto nečakal, že sa hokejisti s dvojkrížom na hrudi prebojujú až do semifinále. No aj napriek tomu dostali na kolená aj Kanadu a bojujú o medaily. To či im napokon budú visieť na krku

Postup do štvrťfinále bol pre Slovákov zložitejší ako pre Čechov. Kým Slovákov stačilo 15 bodov len na 4. miesto, naši susedia ich získali 14, čo im stačilo na tretie miesto. Tréner Vujtek vyťažil z mužstva maximum, keď z 8 zápasov sme vyhrali posledných 6. Najdôležitejší duel sme odohrali proti javorovým listom. Aj keď vonku naplno rozvoniava jar, tie po našich strelách aj tak padli! Vo famóznom štvrťfinále Slovensko vyhralo 4:3.

[blockquote]Českí hokejisti to mali jednoduchšie. Postup si vybojovali oveľa skôr ako Slováci a pritom nehrali o nič lepšie. Síce prehrali len s Rusmi a Švédmi, ale ich hra nebola oku lahodiaca. Šťastie pri nich stojí stále, bolo tomu tak aj vo štvrťfinále proti Švédom, keď 30 sekúnd pred koncom rozhodli. [/blockquote] Dúfajme, že práve šťastie ich opustí práve v semifinále. Najpamätnejšie víťazstvo Slovenska nad Českom je totiž z Helsínk, kde sme v zápase o bronz vyhrali 4:2. Favoritom zápasu nie sú hokejisti s dvojkrížom na hrudi, ale ani Česi. Bude to tesný, dramatický a nervy drásajúci zápas s množstvom šancí.

Celé Slovensko žije hokejom a verí, že po zápase budeme my tí, ktorí si zaspievajú národnú hymnu a budeme oslavovať postup do finále! Bitka o strednú Európu, bratovražedný súboj do posledných síl sa začne o 17:30.

student24/Jakub Mitter

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM