Alexandra Húsková Kultúra

Bratislavský chlapčenský zbor hviezdil v Moskve

Chlapci z Bratislavského chlapčenského zboru očarili skvelým výkonom moskovské publikum. V ruskej metropole sa predstavili v uplynulých dňoch na Veľkonočnom festivale, kam sa po veľkom minuloročnom úspechu na pozvanie riaditeľa festivalu a svetoznámeho dirigenta Valery Georgieva opäť vrátili.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský chlapčenský zbor hviezdil v Moskve
Zdroj: TASR

Zbor v zložení 39 bratislavských spevavých chlapcov sa počas festivalu predstavil na troch koncertoch. Zaspievali si v slávnej sále P. I. Čajkovského na Moskovskom konzervatóriu a na veľkom galakoncerte v Koncertnej sieni moskovskej filharmónie. Teleso dirigovali Magdaléna Rovňáková a jej syn Gabriel Rovňák.

„Účinkovanie na Veľkonočnom festivale je pre každého umelca veľkou odmenou. Na festivale sa tento rok predstavil aj dirigent Valery Georgiev, klavirista Boris Berezovsky či speváčka Olga Borodina. Nečakali sme, že nás po roku na festival pozvú opäť,“ uviedla Magdaléna Rovňáková.

„Sme nesmierne radi, že sme mohli do Ruska priviezť aj množstvo skladieb slovenských skladateľov (Franz Xaver Tost, Stanislav Šurin, Ľuboš Bernáth, Silvia Bodorová), či aranžmány slovenských ľudových piesní. Chlapci podali na všetkých koncertoch skvelý výkon, som na nich pyšná,“ dodala dirigentka zboru. Spolu s ním sa na koncertoch predstavila aj koncertná klaviristka Dana Hajóssy a sólistky Miriam Garajová, Monika Maglayová a sólisti z chlapčenské­ho zboru.

Ako ďalej informoval Gabriel Rovňák, zbor už koncom mesiaca čaká účinkovanie na premiére opery Šperky Madony na doskách Slovenského národného divadla (SND) a krátko na to séria koncertov v Taliansku, kde budú reprezentovať Slovensko na svetovej výstave Expo v Miláne.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM