Zábava

Bratislavský majáles je za dverami: Koncerty, diskusie, cyklojazda i ohňostroj

Obľúbený mestský festival Bratislavský majáles sa nezadržateľne blíži. Čakajú vás vystúpenia hudobných skupín, zaujímavé prednášky a diskusie či priateľská cyklojazda.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský majáles je za dverami: Koncerty, diskusie, cyklojazda i ohňostroj
Zdroj: TASR

Viacžánrový mestský festival známy ako Bratislavský majáles odštartuje svoj program už vo štvrtok, počas ktorého vystúpia známe kapely ako The Paranoid, moravskí Bazztaarklan, energický Talkshow, kapela Longital a na záver zahrajú tohtoroční laureáti Radio Head Awards skupina Saténové ruky.

Už od zajtra (5. mája) sa teda môžu návštevníci tešiť na sériu živých koncertov a rad sprievodných podujatí, medzi ktorými sú nielen tradičné stánky či rôzne aktivity, ale aj diskusie na aktuálne témy. Tyršovo nábrežie tak bude počas nasledujúcich 3 dní plné elánu a dobrej hudby.

Piatok bude patriť predstaviteľom alternatívnej rockovej scény, akými je dvojica Tóno S. & Beyuz, nitrianskemu jazzovému big band-u Swingless Jazz Ensemble, príde aj Billy Barman či Para, ktorá sa vracia po niekoľkých rokoch a bude jej patriť pozícia headlinera druhého dňa. Hlavný sobotný koncertný program bude patriť známym a obľúbeným skupinám Polemic a Hex. Návštevníci sa však môžu tešiť aj na Petra Lipu či českého interpreta Xindl X (vlastným menom Ondřej Ládek).

Čítajte aj: Bezpečnosť cyklistov v Bratislave: Najkritickejšie úseky v meste

Bratislava nie je Viedeň

Súčasťou tohtoročného Bratislavského majálesu budú opäť viaceré sprievodné akcie. Café Európa poskytne priestor na diskusiu o aktuálnych témach. Do diskusie sa zapojí aj primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal na tému „Bratislava nie je Viedeň“ – Bratislava v kontexte iných európskych metropol a to spolu s architektom a urbanistom Petrom Gerom a konzultantkou pre verejné priestory Zuzanou Čupkovou.

„Všetkých srdečne na majáles pozývam. Ak máte záujem, určite nevynechajte ani sobotnú diskusiu,“ pozýva všetkých primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Chýbať nebude ani obľúbený kreatívny trh Májový džem Vol. 4.

Župná dvadsiatka

Pre cyklistov je pripravená priateľská cyklojazda určená všetkým hobby cyklistom „Župná dvadsiatka”. Deti sa zase môžu zabaviť v detskej zóne CENTROP Park a na svoje si prídu aj milovníci umenia, na ktorých čaká výstava historických fotografií „130 rokov zásobovania Bratislavy pitnou vodou”. Chýbať nebude ani dobré víno či pivo.

Vyvrcholením festivalu bude takmer desaťminútový ohňostroj s hudobnou kulisou na motívy slávneho valčíka od Johana Straussa „Na krásnom modrom Dunaji”, ktorý bude odpaľovaný priamo z plavidla uprostred Dunaja. Ohňostroj bude možné sledovať z oboch brehov.

Bratislavský majáles pripravili v spolupráci s viacerými partnermi z verejného, komerčného i neziskového sektora Hlavné mesto SR Bratislava, Bratislavský samosprávny kraj, Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku a Bratislava Tourist Board. Vstup na všetky podujatia je (dobro)voľný.

Čítajte aj: Starbucks otvorí prvú predajňu v Bratislave už tento mesiac

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM