Jaroslav Dodok Univerzity

Buď elita, vyzývajú stredoškolákov billboardy

Fakulta elektrotechniky a informatiky (FEI) Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave spustila začiatkom marca náborovú billboardovú kampaň. Stredoškolákov, ktorí si v tomto čase vyberajú vysokú školu, láka na štipendium, záruku pracovného

Billboardy, ktoré fakulta rozmiestnila po celom Slovensku, nesú slogan Nebuď šedý priemer, buď elita.

„Spôsob, ktorý fakulta zvolila, je na slovenské pomery prelomový,“ hovorí tajomník FEI Peter Telek. Náborová kampaň vtipnou a mierne provokačnou formou podľa neho odpovedá na základné otázky, ktoré si študent pri výbere školy kladie – aké bude jeho uplatnenie na trhu práce, aký bude mať zárobok a aká bude kvalita štúdia.

„Vychádzali sme z objektívnych faktov, ktoré sú verejne dostupné už niekoľko rokov. Takmer všetci naši absolventi si nájdu prácu v renomovaných spoločnostiach dokonca už počas štúdia na našej fakulte. Sú to študenti s kvalitným vzdelaním, po ktorých je na trhu práce dopyt a sú aj nadpriemerne finančne ohodnotení,“ povedal dekan FEI STU Gabriel Juhás.

Fakulta apeluje aj na ostatné vysoké školy, aby pripravovali študentov v odboroch, ktoré slovenský trh práce reálne potrebuje. Podľa vedenia fakulty je rovnako dôležitý dialóg s podnikateľským prostredím vytvárajúcim pracovné miesta.// „Naša fakulta má 70-ročnú tradíciu a po celý ten čas sme sa snažili našim študentom odovzdať čo najviac poznatkov, ktoré následne úspešne využijú v praxi. Dlhodobo spolupracujeme s významnými spoločnosťami v oblasti vývoja a realizujeme špeciálne výskumné úlohy. To je cesta, ktorou by sme sa mali všetci uberať,“// vyzval dekan.

Reklamou verejných vysokých škôl sa slovenská legislatíva nezaoberá. „Žiaden zákon ani iný právny predpis neupravuje podmienky na propagáciu štúdia na príslušnej vysokej škole,“ povedala pre TASR hovorkyňa ministerstva školstva Miriam Žiaková.

Zdroj: TASR Foto: 24hod.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM