Jaroslav Dodok Ostatné

Celoslovenské stretnutie Fénixákov bude tohto roku zelené

Detská organizácia Fénix po stretnutí na Sninských Rybníkoch, na Remate pri Handlovej a v Opátovej pri Trenčíne zorganizuje už svoje štvrté Celoslovenské stretnutie Fénixákov, ktoré bude v tomto roku pri Hrabušiciach v rekreačnom zariadení Košariská.

Celoslovenské stretnutie Fénixákov dáva priestor všetkým účastníkom na vzájomné stretnutie a výmenu skúsenosti. Stretnúť sa, navzájom sa spoznať a zažiť nové dobrodružstvá, o to sa snažia organizátori, ktorými sú tento rok rada mladých Fénixu, územná organizácia Hrabušice a slovenská rada Fénixu.

Slovenský raj pre Fénixákov naj[/size][/color]

Po minuloročných zámockých hrách čaká tohto roku na fénixákov viac ekologickejšie a zelenšie stretnutie. **V programe celoslovenského stretnutia nájdeme športový maratón s kin-ballom, geocachingom, vybíjanou, futbalom či s turistickou vychádzkou. **Na všetkých účastníkov čaká aj super hra, ktorej prvá fáza bude mať ekologický a druhá fáza zážitkový nádych a určite sa pri nej zabavia ako deti, tak aj dospelí.

Kreatívni členovia detskej organizácie Fénix sa budú môcť pokúsiť prejaviť svoj talent pri výrobe ekologických maskotov budúcnosti či pri príprave posterov s názvom** „Život budúcnosti“**. Pre talentovaných je už tradične pripravený aj minitalent Fénixu. A keďže celé podujatie bude pri Slovenskom raji, nemôže chýbať ani turistická vychádzka na Kláštorisko.

Cestovanie nie len v obývačke[/si­ze][/color]

Ako sme už vyššie naznačili, na tomto stretnutí sa bude cestovať. Najprv cestovanie v čase, kde si účastníci budú môcť vyskúšať napríklad stavbu stanov, topografiu, viazanie uzlov a s nimi tradičný pochod prines oheň a zvíťazíš.

Potom to bude cestovanie medzi workshopmi, ktoré majú znamenie maľovania, sádrovania a pletenia. **A posledné cestovanie bude predstavenie nového projektu, ktorý nesie názov „Cestovanie v obývačke“, na ktorom spolupracuje cestovná kancelária a detská organizácia Fénix. **

Na celoslovenské stretnutie zavíta mnoho významných hostí, či už z politického, detského, ale aj televízneho sveta a pre všetkých účastníkov je pripravený parádne nabitý program, takže nuda určite nehrozí !

Fénix nie je len vták dravý, je aj … [/size][/color]

Detská organizácia Fénix je detská a mládežnícka organizácia, ktorá združuje okolo 5 000 členov na 30 miestach po celom Slovensku. Po minuloročných oslavách 20. výročia v Rožňave a po zavŕšení etapovej hry k oslavám priamo v prezidentskom paláci pripravila detská organizácia Fénix detskú konferenciu** „Sú medzi nami“**. Avšak medzi najväčšie akcie DO Fénix už tradične patrí Celoslovenské stretnutie, na ktorom sa stretne 150 detí a mladých ľudí a strávia štyri dni hrami a zábavnými aktivitami.

**Detská organizácia dáva šancu a priestor deťom a mladým ľuďom, ktorí sa môžu v tejto organizácií prezentovať a plniť si svoje sny. Túto organizáciu nájdete aj na známej sociálnej sieti. **

Enter camp[/size][/color]

Tohto roku pripravila detská organizácia Fénix aj tábor ENTER CAMP pre začínajúcich inštruktorov a mladí vedúci DO Fénix sa zúčastnili aj tábora televízneho moderátora Patrika Hermana a europoslanca a banskobystrického župana Vladimíra Maňku „Štvorlístok deťom“. Tábor je určený najmä pre deti zo sociálne znevýhodneného prostredia.

student24/Martin Ruščanský foto: DO Fénix

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM