Od Vás

Študentská spoločnosť Challenge T pocestuje na európsky veľtrh: Toto je cesta gymnazistov za úspechom

Na Veľtrhu študentských spoločností získali gymnazisti z Tisovca hneď tri ocenenia vrátane postupu na európsky veľtrh študentských spoločností do Tallinu v Estónsku. Prečítajte si o ich ceste za úspechom počnúc množstvom práce aj po večeroch a nociach až po slzy šťastia pri víťazstve.

Ilustračný obrázok k článku Študentská spoločnosť Challenge T pocestuje na európsky veľtrh: Toto je cesta gymnazistov za úspechom
Zdroj: Dnes24.sk

Ani rok 2014 nebol pre študentov aplikovanej ekonómie z Evanjelického gymnázia v Tisovci výnimkou. Tento rok bol ale o niečo lepší ako predchádzajúce. Náš tím v zložení Mária Michalová, Patrícia Dachová, Diana Lapajová, Lorette Gortová a Viktor Jančík si zo slovenského Veľtrhu študentských spoločností predmetu Aplikovaná ekonómia Junior Achievement Slovensko n.o. domov priniesol až tri ocenenia:
- 1. miesto v kategórii Najlepšia marketingová prezentácia,
- 2. miesto v kategórii Najlepší manažérsky tím,
- Nomináciu na európsky veľtrh študentských spoločností do Tallinu (Estónsko) ako reprezentanti Slovenskej republiky.

V histórii študentských spoločností v Evanjelickom gymnáziu v Tisovci nájdeme rôzne ocenenia. Naši predchodcovia ako reprezentanti SR boli v Interlakene , Štokholme, Bruseli, Belehrade či vo Viedni. Tešíme sa z toho, že sme nadviazali na ich úspechy a posunuli sme pomyselnú latku opäť o niečo vyššie.

Celé sa to začalo už v septembri 2013, keď sme si určili pozície v študentskej spoločnosti. Všetci sme svoje povinnosti brali s profesionalitou a snažili sa podať, čo najlepší výkon. Úspešne zorganizované akcie nás motivovali a posúvali ďalej v našej činnosti. Musíme uznať, že všetky tie poobedia, večery ba i noci strávené prácou pre študentskú spoločnosť sa naozaj vyplatili.

Fitness park aj webová stránka

Naša študentská spoločnosť Challenge T sa orientovala na budúcnosť našich zákazníkov a počas šk. r. 2013/2014 sa nám úspešne podarilo zrealizovať dva projekty: Unlimited a Intersite projekt.

Projekt Unlimited pozostáva z exteriérového fitness parku umiestneného v meditation garden pri EGT, knihy Unlimited – Zdravie bez hraníca Unlimited klubu, v ktorom sa pravidelne stretávame s našimi zákazníkmi a poskytujeme im informácie týkajúce sa správneho životného štýlu.

Hlavnou myšlienkou projektu Intersite bola tvorba webovej stránky, kde sme podľa oficiálneho rebríčka usporiadali najlepšie a najžiadanejšie európske univerzity. V tomto projekte sme pracovali spolu s ďalšími siedmimi európskymi krajinami a komunikovali sme pomocou sociálnej siete.

Nominácia vyrazila dych

V marci sme sa ako hostia zúčastnili veľtrhu študentských spoločností vo Viedni. Účelom veľtrhu bolo motivovať sa na veľtrh v Bratislave. Táto návšteva splnila svoj účel a pri večernom zasadnutí v ubytovacom zariadení Agapé vo Svätom Jure, sa zrodila naša predstava ako sa budeme prezentovať v Bratislave.

Dňa 15. apríla 2014 to prišlo a ocitli sme sa na veľtrhu študentských spoločností v Bratislave. Okrem nás, súťažilo ďalších 61 spoločnosti, čiže konkurencia bola silná. Nezľakli sme sa. V priebehu celého dňa sme prezentovali naše projekty, v našom stánku sa zastavil aj prezident SR Ivanom Gašparovič, prezentovali sme pred odbornou porotou a našimi súpermi.

Členovia odbornej poroty ocenili našu myšlienku a boli priam nadšení z našej prezentácie a profesionality. Počas vyhodnocovania sme sa všetci držali a boli sme nervózni a zvedaví ako sme uspeli. Prvé dve ceny nás nesmierne potešili. Ohlásenie moderátorom „Challenge T“ ale zaznelo trikrát. Nominácia na postup na európsky veľtrh, ktorý sa uskutoční v Tallinne nám doslova vyrazila dych a všetkých do jedného doviedla k slzám. Ten pocit, že sme porazili 61 ďalších spoločností bol neopísateľne krásny. Náš postup nás nesmierne motivoval a ukázal nám, že nie nadarmo sa hovorí ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku.

Bez týchto ľudí by to nešlo

V mene celej študentskej spoločnosti by som sa chcela poďakovať nášmu skvelému učiteľovi Ing. Ladislavovi Čajkovi, ktorý sa nám intenzívne venoval počas celého nášho pôsobenia a motivoval nás k našim úspechom. Všetci vieme, že bez Vás, pán Čajko, by sme neboli, kde sme. Taktiež by som sa chcela poďakovať podpornému tímu v zložení Linda Csölleová, Romana Dianišková, Monika Malčeková a Roman Haviar, ktorý nás sprevádzal počas veľtrhu a pomáhal nám s prípravou.

Veľká vďaka patrí našim sponzorom, ktorý nám pomohli zrealizovať náš sen vybudovať fitness park v priestoroch našej školy. Ďakujeme spoločnosti Dextrade, s.r.o., Nadácii Slovenskej sporiteľne, Komisii kultúry a športu pri MÚ Tisovec, Agrospolu Hradová, Petrovi Mináčovi, Viere Georgievovej, Ivanovi Kriškovi, Obecnému úradu v Muráni, Ľubošovi Manicovi, Eve Hicárovej, Márii Čajkovej , Agrofarme Dianiška, s.r.o., rodine Murtinovej , Lekárni Tisovec a Cirkevnému zboru E.C.A.V. v Tisovci.

Nezabúdame ani na Stanislava Spáča, ktorý nám zhotovil profesionálne fotky na náš banner. Ďakujeme Edovi Stankovičovi za grafické vytvorenie bannera, manželom Csölleovcom za fotografie a Filovej z evanjelickej fary Agapé, ktorá nám poskytla ubytovanie.

Hrdý učiteľ

Študentská spoločnosť Challenge T sa teší na veľtrh v Tallinne, ktorý sa uskutoční v júli a dúfame, že aj tam sa nám bude dariť aspoň tak, ako v Bratislave.

Náš učiteľ Ladislav Čajko povedal: „Som právom hrdý na svojich žiakov. Opäť sa ukázalo , že ísť za svojím cieľom, aj keď to na začiatku vyzerá celkom beznádejne je možné. Keď sa do toho dá nadšenie, emócia a hlavne srdiečko sú žiaci z nášho Evanjelického gymnázia v Tisovci „nenastaviteľní.“ Ďakujem im za úžasný zážitok, nielen počas prípravy na veľtrh, počas veľtrhu , ale aj za všetok čas , ktorý som mohol stráviť s nimi.“

Diana Lapajová, viceprezidentka pre marketing Challenge T

Viac o výsledkoch veľtrhu sa dočítate tu: Na veľtrhu ocenili najlepšie študentské podnikateľské výsledky: Pozrite si víťazov

Študentská spoločnosť Challenge T pocestuje na európsky veľtrh: Toto je cesta gy
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM