Udalosti

Chcete pracovať v Google či Esete? Na Night of chances ponúknu IT študentom lákavé stáže

V stredu 23.apríla od 17:00 sa v budove FIIT STU v bratislavskej Mlynskej doline koná ďalší ročník unikátneho kariérneho podujatia Night of Chances(NOC). Primárne študenti IT smerov budú mať šancu zaujať technických riaditeľov či HR a IT špecialistov top firiem aj úspešných slovenských start-upov.

Ilustračný obrázok k článku Chcete pracovať v Google či Esete? Na Night of chances ponúknu IT študentom lákavé stáže
Zdroj: Dnes24.sk

Zoznam z výberu stáží, ktoré budú ponúknuté študentom nájdete na konci článku.

Podujatie organizuje občianske združenie Nexteria. Nexteria s mottom Future for people, people for future vznikla v marci ako nástupnícka organizácia po občianskom združení Manageria. Nexteria je otvorená študentom všetkých smerov a neopúšťa svoj cieľ, ktorým je rozvoj mladých ľudí v slušných a schopných lídrov s chuťou meniť Slovensko k lepšiemu.

Na NOCi sa predstavia najmä firmy, ktoré za najžiadanejších zamestnávateľov v januárovom prieskume Nexterie na vzorke vyše 500 respondentov označili samotní IT študenti. Na hlavnej panelovej diskusii s názvom Ako získať dream job? budú so študentmi debatovať:

Pavol Luka, Chief Technology Officer v ESET, ktorý od roku 2008 riadi vývoj IT v úspešnej slovenskej firme. „Na NOCi sme už boli, veľmi sa nám páčilo a preto sme tu znovu“, hovorí Luka. Páči sa mu, že študenti sa môžu priamo rozprávať so zástupcami konkrétnych firiem. „Využite to naplno, je to skvelá príležitosť ako nás spoznať oveľa bližšie ako z marketingových prezentácií,“ pozýva na podujatie Pavol Luka.

Ján Rosa , HR Operations Analyst Google, ktorý porozpráva o tom, ako funguje výberový proces v Google, čo čaká uchádzača na pohovore a ako ho úspešne absolvovať. Rosa bude mať neskôr v programe aj vlastnú prednášku o Internship v Google. „Rád by som sa so študentmi podelil o svoje skúsenosti. Poviem im o tom, ako sa mi podarilo dostať zamestnanie v pobočke svetovej firmy v zahraničí“, povedal Rosa. Jeho video pozvánku nájdete vo videogalérii.

Vladimír Matouš, CIO Tatra Banka, kde je jeho hlavnou kompetenciou rozvoj a implementácia IT systémov. Matouš sa na stretnutie s návštevníkmi NOCi teší a je pripravený debatovať aj pri pivku: „Otázku či by som si dal so študentmi pivo, ak by sa so mnou chceli pobaviť aj po oficiálnom programe Night Of Chances beriem ako inštrukciu, aby som prišiel taxíkom. Samozrejme som k dispozícii študentom aj po panelovej diskusii, ak budú mať záujem prediskutovať čokoľvek“.

Kompletný zoznam spíkrov s ich stručnými CV nájdete TU.

Silne obsadených je každý z vyše 20-tich workshopov, diskusií a prednášok, ktorým príťažlivosť pridá aj atmosféra neskorých večerných hodín Potom však NOC zďaleka nekončí, v neformálnych rozhovoroch sa bude pokračovať na After party až do ranných hodín.

Kompletný bohatý program interaktívnych workshopov a panelových diskusií nájdete TU.

Výber zo stáží, ktoré ponúknu študentom na NOCi:

ESET – Analytik infiltrácií
Tatra banka – stáž na Business architecture
Orange – Reports and database analyst
Datamolino – Ruby on Rails developer. Slovenský start up hľadá programátora, ktorý chce nazbierať skúsenosti, naučiť sa nové veci a pracovať na produkte, ktorý dáva zmysel. Nemusí vedieť všetko, ale musí sa rýchlo učiť. Viac informácií o nárokoch sa dozvedia študenti priamo na NOCi.
Teach for Slovakia – Stáž v prestížnom rozvojovom programe
Sygic – exkluzívna „stáž na mieru“ – na workshope si vyberú najlepšieho človeka, ktorý bude robiť u nich to v čom je dobrý a čo ho baví.
Google – letná stáž v Googli (Ján Rosa, Slovák pôsobiaci v Google ako HR Operation Analyst v Dubline bude mať prednášku ako sa na letnú stáž do Google dostať)
AT&T – viacero druhov zaujímavých letných stáží (nielen technické)
Piano Media – developer role in the IT department

Foto: ilustračné

Na Night of chances ponúknu IT študentom lákavé stáže
1
Galéria
Na Night of chances ponúknu IT študentom lákavé stáže
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM