Kornel Kubík Univerzity

Čo s priestorom amfiteátra v Banskej Bystrici? Venovať sa mu budú študenti architektúry

Počas nasledujúceho týždňa sa uskutoční v Banskej Bystrici workshop pre pätnástich študentov architektúry. Budúci architekti zo Slovenskej technickej univerzity (STU) sa budú venovať priestorom amfiteátra a blízkeho okolia v rámci podujatia Týždeň urbanizmu – za! amfiteáter.

Ilustračný obrázok k článku Čo s priestorom amfiteátra v Banskej Bystrici? Venovať sa mu budú študenti architektúry
Zdroj: Dnes24.sk

Od pondelka do piatka (24. – 28. február 2014) sa študenti z Fakulty architektúry STU v Bratislave budú zaoberať možnosťami priestoru, v ktorom sa nachádza amfiteáter, ale aj blízkym okolím, ktorému dominuje najmä brownfield (územie nefunkčnej priemyselnej zóny) niekdajšieho závodu Slovenka.

„Študenti budú na tejto téme pracovať celý letný semester 2014 v rámci svojej ateliérovej tvorby. Úvodným 5-dňovým intenzívnym workshopom v samotnej Bystrici im chceme poskytnúť čo najviac informácii o meste a vytvoriť im tak najlepšie podmienky k tvorbe,“ hovorí Martin Fabian, organizátor workshopu z o.z. za! amfiteáter.

„Teraz, keď je amfiteáter na najlepšej ceste k opätovnému otvoreniu, prídu myslím tieto nové pohľady vhod“ hovorí Juraj Havlík, zakladateľ iniciatívy za obnovu bystrického amfiteátra. „V minulosti nám totiž bolo povedané, že nie sme odborníci, ale skôr idealisti. Týždeň urbanizmu by mal ukázať, že s tým idealizmom sa dá pracovať aj na odbornej úrovni,“ dodáva.

Vernisáž prvých ideí, skíc a nápadov z workshopu študentov, ktorý budú na téme amfiteáter a Slovenka pracovať, sa uskutoční v piatok, 28. februára, v Stredoslovenskej galérii a verejnosti tam budú sprístupnené po celý nasledujúci týždeň, do 7. marca.

Hoci je tento týždeň dôležitý najmä pre študentov, ktorí sa môžu s priestorom dôkladne oboznámiť, program Týždňa urbanizmu je otvorený aj širokej verejnosti. Viac informácií o podujatí a jeho programe nájdu záujemcovia na artne.sk

Foto: Juraj Havlík

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM