Kornel Kubík Zábava

TOP 10: Vypočujte si najlepšie slovenské a české hity roku 2013

Po svetových hitoch sa dnes pozrieme na domácu scénu. Pripravili sme si pre vás výber desiatich najlepších slovenských a českých pesničiek, ktoré zneli u nás tento rok.

Ilustračný obrázok k článku TOP 10: Vypočujte si najlepšie slovenské a české hity roku 2013
Foto: Kornel Kubík

Hex – Keď sme sami

Veľkým slovenským hitom tohto roku prekvapila skupina Hex. Po veľmi kladných ohlasoch na pesničku sa skupina rozhodla len tento mesiac dať piesni aj vizuálnu podobu. Ide o pokojný, čiernobiely, jemne melancholicky naladený klip s prvkami humoru. Takže, kto ešte nevidel oficiálny videoklip k piesni, tak si ho určte pozrite, pretože stojí zato.

Kryštof & Tomáš Klus – Cesta

Po jednej z najlepších slovenských pesničiek si predstavíme najlepšiu od našich susedov. Tú na plnej čiare vyhrala pieseň Cesta od Tomáša Klusa a skupiny Kryštof. Richard Krajčo ako líder kapely Kryštof spolu s ostatnými členmi skupiny v klipe hrá v mraze a okolo nich na rozsvietených obrazovkách televízorov spieva Tomáš Klus. Klip je doplnený zbermi z filmu Křídla Vánoc.

Celeste Buckingham – Crushinʽ My Fairytale

Speváčka Celeste Buckingham prežila jeden z najrušnejších rokov vo svojej speváckej kariére. Striedavo sa pohybovala medzi USA a Slovenskom, vydala niekoľko videoklipov a svetu predstavila svoj druhý album s názvom Where I Belong. V klipe Crushinʽ My Fairytale sa nám Celeste predstaví ako princezná na Bojnickom zámku. Nenechajte si ujsť tento rozprávkový videoklip.

Celeste Buckingham & Majk Spirit – I Was Wrong

To, že Celeste Buckingham mala naozaj rušný, ale zároveň aj plodný rok, čo sa týka práce sme spomenuli už vyššie. Ešte v apríli spojila svoje sily s Majkom Spiritom a odleteli spolu do Kalifornie. Spoločnými silami vytvorili nielen jednu z najhranejších slovenských piesni leta, ale zároveň pridali klipu aj niečo americké, čo v každom slovenskom videoklipe rozhodne neuvidíte.

Nela Pocisková – Mysterious Boy

Očarujúca diva, sexi tanečnica, ale aj romantická princezná. V týchto všetkých rolách sme mohli vidieť Nelu Pociskovú v prvom oficiálnom videoklipe jej kariéry. Klip plný tanečníkov zastrešil režisérsky bývalý priateľ speváčky, Ján Ďurovčík. Po boku herečky a speváčky sa objavili tanečníci z Lúčnice, ale aj známe tváre ako Peter Modrovský, Jaro Bekr, majster sveta v boxe Tomi „Kid“ Kovács a karatista Roman Volák.

Mafia Corner – Zuzulienka

Producentská dvojica Mafia Corner si vzala do parády pesničku Zuzulienka od Františka Krištofa Veselého a obnovili ho. Slovenským poslucháčom sa týmto spôsobom rozhodli predstaviť žáner electro-swing, ktorý momentálne prežíva na svetovej scéne veľký boom. Fanúšikovia retro štýlu si ho môžu naplno vychutnať vo videoklipe, ktorý pracuje s originálnymi dobovými zábermi z čias zlatej éry swingu.

Zuzana Smatanová – Ženy aj muži

Slovenská speváčka sa rozhodla ku svojmu singlu Ženy aj muži natočiť netradičný videoklip. Pri jeho výrobe použila 1 300 fotografií a musela ležať štyri hodiny úplne bez pohybu. Posúďte sami, či vás tento videoklip zaujme.

Peter Bič Project – Thinking About You

Pesnička Thinking About You je romanticky ladená, rovnako ako jej klip. Zahrala si v ňom aj Anna Sakmárová, známa zo seriálu Panelák, kde stvárňuje sestru Masláka. Skladba pochádza z debutového albumu Say It Loud, ktorý vydali na konci minulého roka. Započúvajte sa do vyznania lásky od skupiny z východu Slovenska.

Lucie Vondráčková – Zombie

Tentokrát sme vo výbere zablúdili opäť do Česka. Speváčka a herečka Lucie Vondráčková patrí v posledných rokoch medzi najpopulárnejšie speváčky u našich susedoch. Svedčí o tom aj fakt, že už sedemkrát sa stala striebornou víťazkou v ankete Český Slávik. Pieseň Zombie pochádza z albumu Oheň a patrí medzi najobľúbenejšie songy z tejto dosky. Fanúšikovia ju označili aj ako najchytľavejšiu pesničku z celého albumu, tak posúďte samy, či je skutočne taká chytľavá.

Kali a Peter Pann – Užívam si to

Dvojica Kali a Peter Pann vydali tohto roku album s názvom Užívam si to, na ktorom sa nachádza aj rovnako znejúca pesnička. Na CD nájdete okrem tejto piesne ďalších 15 songov. Singel Užívam si to sa stal populárnym a počúvaným na Slovensku najmä v letno období, takže si zaspomínajme spolu na leto.

Bonus: Kristína – Rozchodový reggaeton

Bonusom, ktorý sme zahrnuli do nášho výberu česko-slovenských hitov roku 2013, je Rozchodový reggaeton od speváčky Kristíny. V klipe okrem peknej Slovenky vystupuje aj český herec Miroslav Donutil. Klip je natočený v Prahe a v Amsterdame, kde je natočená väčšina scén. Pesnička zaujala najmä našich susedov v Česku. Práve oni dávajú piesňam Kristíny oveľa väčší priestor v rádiách ako my na Slovensku.

Vypočujte si aj TOP 10 najlepších svetových hitov roka 2013

Student24/Simona Ivančáková, foto: Jiří Marshal

TOP 10: Vypočujte si najlepšie slovenské a české hity roku 2013
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM