Marcel Mojžiš Šport

Ďalšie preteky Careťákov? 19 medailí aj pohár!

Šnúra parádnych výkonov pokračuje! Pretekári plutvového plávania zo zvolenskej Carety vyrazili po týždni na ďalšie zápolenia. A opäť nám urobili radosť. Domov tentoraz doniesli až 19 medailí a k tomu si pribalili i nový pohár.

Najnovšie preteky absolvovali športovci zo Zvolena v susednej Banskej Bystrici. Na Štiavničkách sa konalo 2. kolo Stredoeurópskeho pohára mládeže v plutvovom plávaní. Na akciu zavítali aj dva kluby z Česka (Nemo Zlín a Laguna Nový Jičín), ale aj poľský Nautilus Jastrzebie Zdrój. A vo vode nechýbali ani členovia usporiadaťelského KVŠ Careta Zvolen.

[blockquote]Plut­vári spod Pustého hradu sa nestratili a vybojovali si až 19 medailí, čo im spolu s bodmi za ostatné umiestnenia stačilo na zisk pohára za tretie miesto (1. Laguna 2042 b., 2. Nautilus 1899 b., 3. Careta 1858 b, 4. Nemo 618 b.). Najbohatšia z careťakov bola po pretekoch Zuzana Hrašková, ktorá si v kategórii D (12–13 rokov) vyplávala vo všetkých svojich troch disciplínach zlaté medaily.[/bloc­kquote] V tej istej kategórii sa v plávaní s monoplutvou na 50 metrov zo striebra tešil Ladislav Malček. Medzi najmladšími pretekármi do deväť rokov získala trojica Zvolenčanov hneď po tri medaily. Victoria Mináčová dvakrát zlato a raz bronz, Evka Bednáriková zlato a dve striebra a Dominik Matej vybojoval tri bronzy.

[blockquote]//„Zu­zana Nulíčková sa v kategórii E (10–11 r.) tešila zo zlata a Zuzana Erteľová medzi 14 až 15-ročnými z dvoch strieborných medailí,“ // prezradil tréner Zvolenčanov Milan Valo. Z najstarších pretekárov si vyplával dve prvenstvá Martin Andreánsky a Denisa Polovinčáková na 400m v plávaní s monoplutvou finišovala tretia. [/blockquote] To však nebolo všetko. V trojboji si pretekári odniesli krásne poháre. Za prvé miesto Hrašková a Mináčová. Za druhé Bednáriková s Andreánskym a za tretie Matej spoločne s Nulíčkovou a Erteľovou. //„Myslím, že pretek sme zvládli na výbornú ako po výsledkovej tak aj po organizačnej stránke, za čo by som chcel pogratulovať pretekárom a poďakovať všetkým trénerom, rodičom a priateľom Carety, ktorí nám pomohli," // skonštatoval riaditeľ akcie Rudolf Matejov.

Foto: Denisa Matejová

[color=#ff0000]­Súvisiace články [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.134093_Us­pesna-snura-pokracuje:-Caretaci-suverenne-zvitazili]Úspešná šnúra pokračuje: Careťáci suverénne zvíťazili[/link] [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.133075_Plav­com-sa-opat-darilo:-Pokorili-45-klubov-sveta!]Plavcom sa opäť darilo: Pokorili 45 klubov sveta![/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM