Alexandra Kolínská Univerzity

Deň otvorených dverí OBRAZOM: Takto vítali nových študentov na UPJŠ-ke

Univerzita Pavla Jozefa Šafárika uskutočnila prvýkrát Deň otvorených dverí s prezentáciou celej univerzity. Pre stredoškolákov bol pripravený bohatý program. Pozrite sa, ako všetko prebiehalo.

Ilustračný obrázok k článku Deň otvorených dverí OBRAZOM: Takto vítali nových študentov na UPJŠ-ke
Zdroj: Dnes24.sk

V piatok sa uskutočnil Deň otvorených dverí na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach organizovaný v spolupráci s Odborom školstva Košického samosprávneho kraja, ktorého sa mohli zúčastniť študenti stredných škôl, ich rodičia, pedagógovia, ale i všetci priaznivci UPJŠ v Košiciach. Podujatie začalo predpoludním v budove Sokrates v areáli na Moyzesovej 9 oficiálnym otvorením za účasti zástupcov vedenia UPJŠ v Košiciach. Návštevníkov privítal prorektor pre vysokoškolské vzdelávanie a informačné technológie Pavol Sovák.

„Deň otvorených dverí sme v minulosti organizovali iba na jednotlivých fakultách UPJŠ, avšak vlani sme po prvý krát pripravili aj prezentáciu celej univerzity a všetkých jej fakúlt a ÚTVŠ na jednom mieste, čo sa nám veľmi osvedčilo. Preto sme tento rok prichystali ešte viac propagačných materiálov a aktivít približujúcich štúdium na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a jej pracoviskách, ktoré mohli uchádzači získaťna jednom mieste, teda v budove Sokrates. Študenti, ktorí ešte váhajú, akým smerom sa v ďalšom štúdiu uberať, tak mohli získať oveľa viac informácií a následne si zvoliť program na niektorej našej fakulte,“ hovorí prorektor UPJŠ v Košiciach Pavol Sovák.

Informácie o štúdiu

Všetky fakulty UPJŠ – Lekárska, Prírodovedecká, Právnická, Fakulta verejnej správy, Filozofická fakulta – a tiež Ústav telesnej výchovy a športu, mali pre návštevníkov pripravenú prezentáciu, v ktorej záujemcom o štúdium priblížili svoje prostredie a akreditované študijné programy.

Informácie mohli študenti získať aj v informačných stánkoch fakúlt, ktorých pracovníci boli pripravení odpovedať na rozličné otázky a poskytnúť potrebné údaje, takže sa jednoducho dozvedeli všetky dôležité informácie, napríklad o podmienkach prijímacieho konania a termínoch podávania prihlášok, ale aj iné okolnosti štúdia.

Program podujatia

Okrem toho si mohli v prednáškových priestoroch osobne pohovoriť o rôznych témach, ktoré ich zaujímali,so zástupcami jednotlivých fakúlt. Svoju činnosť im prezentovali aj pracovníci Univerzitnej knižnice, ktorá ponúka svoje služby všetkým študentom a zamestnancom UPJŠ s cieľom podporovať výučbu, pedagogický a vedecko-výskumný proces na univerzite.

„Súčasťou podujatia bolo aj predstavenie tohtoročnej novinky, ktorou je ponuka interdiscipli­nárnych vzdelávacích blokov ‚Menu akademického roka‘. Ide o ponuku 12 certifikovaných interdiscipli­nárnych blokov, ktorých cieľom je otvoriť študentovi univerzitu a môcť mu štúdium doplniť si o certifikovaný kurz na inej fakulte, ktorý uľahčí jeho uplatnenie v praxi,“ konštatuje prorektor.

O oživenie programu sa postarali členovia univerzitného študentského rozhlasu „ŠtuRKo“, ktorí pred budovou Sokrates zabezpečili reprodukovanú hudbu a hovorené slovo a deň spríjemnila všetkým aj čapovaná Kofola. Neskôr mohli stredoškoláci navštíviť niektorú z fakúlt, kde sa o nej dozvedeli niečo viac a mali možnosť pozrieť si aj niektoré pracoviská ústavov, kliník a katedier, vrátane učební a laboratórií, a živo diskutovať s pedagógmi a študentmi.

Asi 1000 stredoškolákov

„Boli sme milo prekvapení veľkou účasťou študentov na podujatí v areáli Filozofickej fakulty na Moyzesovej 9 i na všetkých fakultách. Účasť asi tisícky stredoškolákov nás motivuje zorganizovať v budúcnosti i ďalšie ročníky a sme zvedaví na spätnú väzbu zo strany účastníkov. Chcem sa zároveň touto cestou poďakovať odboru školstva Košického samosprávneho kraja za pomoc pri propagácii tohto podujatia,“ dodáva Sovák.

Foto: UPJŠ

Deň otvorených dverí na UPJŠke
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM