Festivaly

Do Bystrice mieria Majk Spirit aj Strapo. Zoznam slovenských interpretov na The Legits Blast

Poriadne nadupaný program plný hip hopu, street ballu či graffiti. V Banskej Bystrici zažijeme osem dní najmedzinárodnejšieho festivalu na Slovensku. A nebude chýbať ani slovenská hudobná scéna. Na koho všetkého sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Do Bystrice mieria Majk Spirit aj Strapo. Zoznam slovenských interpretov na The Legits Blast
Zdroj: The Legits Blast

Majk Spirit a Strapo, tak znejú mená slovenských raperov, ktorí spoločne s interpretmi M ja Reč, Boy Wonder, Krok Spet, Boco & Špeker uzatvárajú šesticu slovenských účinkujúcich na 7. ročníku najmedzinárod­nejšieho festivalu na Slovensku. Pre Majka, Moju Reč a Wondera to bude premiéra na festivale, na ktorom sa už predstavili mená, ako napríklad Zverina, Separ, Ego, Lords of the Underground a M.O.P.

Osem nabitých dní

Organizátori prinášajú zatiaľ najbohatší slovenský line up v histórii festivalu. The Legits Blast 2016 prebieha osem dní a zastrešuje viacero našľapaných projektov. Meno zahraničného headlinera môžete hádať na sociálnych sieťach festivalu a hrať o hodnotné ceny.

Jadro festivalu tvoria bboy & bgirl tanečníci, ktorí každoročne cestujú z rôznych kútov sveta priamo do Banskej Bystrice. Hlavnými lákadlami sú tanečné akcie Outbreak Europe, Undisputed a Rep Your Country. Tie majú charakter tanca, akrobacie, no hlavne vypätých tanečných bitiek, ktoré rozhodne treba vidieť a zažiť. Outbreak Europe, ako súčasť festivalu The Legits Blast, sa každoročne koná posledný júlový víkend v Banskej Bystrici. Prevažná časť programu sa realizuje v Europa Shopping Center.

Druhou, momentálne aj najviac rastúcou skupinou, sú slovenskí fanúšikovia Hip Hopu. Pre nich je pripravený Open Mic, Perfect Beat Challenge a highlightom je The Legits Blast Concert s renomovanými slovenskými a americkými rapermi, DJ-mi a funkovými kapelami. Súčasťou festivalu sú aj sprievodné projekty Catch The Flava, 3×3 Basket, Graffitia New Style Hustle.

Street ball aj graffiti

The Legits Blast 2015 privítal 1 300 tanečníkov zo 70 krajín sveta a 1 400 ľudí z verejnosti. Sprievodný program v bystrickom nákupnom centre zasiahol viac ako 50 000 návštev­níkov. Ide o neobyčajný festival. Hudba, tanec a životný štýl sa tu miešajú a menia v nezabudnuteľné zážitky. Počas konania tejto hudobnej a tanečnej „nálože“ je všetko o neuveriteľných výkonoch a posúvaní svojich hraníc.

Silné emócie, neuveriteľné výkony ľudí, zrýchlený pulz a zimomriavky na tele… Aj o tom bude The Legit Blast 2016. Street shows, street ball, tanečné battles a workshopy, relax a oddych, párty, graffiti, maliarske a fotografické expozície, koncerty slovenských a zahraničných interpretov, premietanie a diskusie na rôzne témy, príroda, detské súťaže a ešte omnoho viac.

THE LEGITS BLAST 2016

  • Outbreak Europe (29. – 30. júl): svetový šampionát a jeden z top breakových eventov planéty
  • Graffiti Jam (29. – 30. júl): jam pre graffiti writters
  • Perfect Beat Challenge (30. júl): jam pre hudobných producentov
  • Open Mic (30. júl): jam pre vyznávačov freestyle rapu
  • 3×3 Basket (30. júl): basketbalový turnaj
  • The Legits Blast Concert (30. júl): koncerty s tučnou afterpárty
  • Rep Your Country (31. júl): unikátny šampionát národných tímov v breaku

Festival vyvrcholí v sobotu večer 30. júla veľkolepými koncertami na FunFón Open Air Stagei a afterpárty v klube Ministry of Fun. Atmosféru dotvoria pozvaní MCs a svetovo známi bboys, bgirls a graffiti writeri. O dokonalú hudobnú kulisu sa postarajú funkové kapely pred klubom a silne nabitý DJ line up.

Čítajte tiež:

The Legits Blast 2015 v OBRAZOCH
8
Galéria
Zdroj: The Legits Blast
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM