Peter Dóža Festivaly

Dojímavý štart kultúrneho leta: Pocta celebrít Jarovi Filipovi

Známy festival Viva Musica! už o dva týždne otvorí Kultúrne leto v Bratislave. V dňoch 23. až 30. júna na Hlavnom námestí, Nádvorí starej radnice, v Starej tržnici a na Bratislavskom hrade ponúkne koncerty klasickej aj jazzovej hudobnej tvorby. Poduj

V rámci prvého koncertu Viva Musica! festivalu 23. júna, ktorý je zároveň otváracím koncertom festivalu Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava 2012, sa na jednom pódiu stretnú najvýraznejšie slovenské herecké a hudobné osobnosti, aby na koncerte plnom humoru, dojatia a hudobných prekvapení vzdali hold slovenskej hudobnej legende Jarovi Filipovi.

Robert Roth, Zuzana Kronerová, Peter Lipa, Ján Koleník, Marián Čekovský a Janko Kuric zaspievajú najkrajšie piesne Jara Filipa v sprievode prvotriednych hudobníkov, akými sú Oskar Rózsa (predstaví sa aj v úlohe speváka), Martin Valihora, Michal Bugala,** Martin Wittgruber, Eugen Vizváry a sláčikové kvarteto Viva Musica! s harfistkou **Máriou Kmeťkovou.

Špeciálnym hosťom koncertu bude gitarista a spevák Andrej Šeban. Zaznejú dnes už legendárne piesne ako Cigaretka na dva ťahy, Do batôžka, V jedálenskom vozni, Čerešne alebo Sťahovaví vtáci. Najväčšími ťahákmi Viva Musica! festivalu sú tento rok operné hviezdy** Sonya Yoncheva, ktorú mnohí prirovnávajú k svetovej hviezde Anne Netrebko, a **Stefan Pop, ktorí priamo z milánskej La Scaly prichádzajú na Slovensko.

Fenomenálne talenty, ktorých sám Placído Domingo označil za budúcnosť operného spevu, vystúpia 30. júna o 20.00 h na opernom gala Viva Musica! festivalu v priestoroch Západnej terasy Bratislavského hradu. Zaznejú najslávnejšie operné árie a duetá v sprievode Orchestra Viva Musica! pod taktovkou ruského dirigenta Mikhaila Tatarnikova, hudobného riaditeľa a šéfdirigenta známeho Mikhailovského divadla v Petrohrade.

zdroj:student24/tasr foto:student24/ar­chív

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM