Kornel Kubík Univerzity

Dve univerzity sa spojili a vytvorili nový študijný program Ekonómia a právo

Slovenskí stredoškoláci sa môžu hlásiť na nový študijný program Ekonómia a právo. Od akademického roka 2014/2015 ho budú ako spoločný program poskytovať bratislavská Univerzita Komenského (UK) a Ekonomická univerzita (EU).

Ilustračný obrázok k článku Dve univerzity sa spojili a vytvorili nový študijný program Ekonómia a právo
Zdroj: TASR

„Univerzity musia reagovať na potreby trhu práce a pripravovať absolventov, ktorí po ukončení štúdia nájdu uplatnenie v praxi. Som presvedčený, že tento spoločný program takých absolventov pripraví,“ povedal rektor EU Rudolf Sivák.

Spoločný bakalársky študijný program v dennej i externej forme budú realizovať Právnická fakulta UK a Národohospodárska fakulta EU. Uchádzač, ktorého do tohto programu príjmu, bude študentom obidvoch univerzít.

Absolventi nového programu získajú univerzitné vzdelanie prvého stupňa v odbore národné hospodárstvo a právo s akademickým titulom bakalár. Počas štúdia by mali nadobudnúť nielen základné poznatky z ekonomických disciplín, ale získať aj právne vedomosti a právne metódy uplatnenia ekonomických znalostí v organizácii hospodárskeho života.

„Ekonómia a právo boli dlho považované za dve oddelené disciplíny. Snaha o ich prepojenie tu však existuje už desaťročia. Som veľmi rád, že aj naša univerzita prispieva k vzniku unikátneho programu, v ktorom sa tieto dve disciplíny spoja,“ povedal rektor UK Karol Mičieta.

Podmienkou prijatia na štúdium je úspešné absolvovanie prijímacieho konania, ktoré pozostáva zo základov ekonómie a ekonomiky, z dejepisu, náuky o spoločnosti a z cudzieho jazyka v rozsahu učiva strednej školy. Uchádzač bude absolvovať písomný vedomostný test, v ktorom môže dosiahnuť maximálne 400 bodov.

Záujemcovia o štúdium programu Ekonómia a právo si môžu podávať prihlášky do 31. marca 2014 na Národohospodársku fakultu EU v Bratislave.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM