Kornel Kubík Rôzne

Erasmus pomáha študentom nájsť si nielen prácu, ale aj partnera: Splodili už milión detí!

Študenti, ktorí cez Erasmus vycestujú do zahraničia na štúdium či stáž, majú väčšiu šancu zamestnať sa. Program však funguje aj ako zoznamka. Takmer tretina študentov si počas pobytu v zahraničí našla životného partnera. Vyplýva to zo štúdie o programe Erasmus, ktorú zverejnila Európska komisia.

Ilustračný obrázok k článku Erasmus pomáha študentom nájsť si nielen prácu, ale aj partnera: Splodili už milión detí!
Zdroj: Webnoviny.sk

Podľa štúdie sa absolventom s medzinárodnými skúsenosťami na trhu práce darí oveľa lepšie. Je o polovicu menej pravdepodobné, že sa stanú dlhodobo nezamestnanými v porovnaní s tými, ktorí na štúdiu ani odbornej príprave v zahraničí neboli. Správa poukazuje na to, že viac ako jednému z troch stážistov programu Erasmus ponúka podnik, kde vykonávajú svoju stáž, miesto.

Zo štúdie takisto vyplýva, že 92 % zamestnávateľov hľadá charakterové vlastnosti posilnené týmto programom. Medzi ne patrí tolerancia, schopnosť riešiť problémy, zvedavosť či poznanie svojich silných/slabých stránok.

Erasmus ako zoznamka

Erasmus však študentom nielen zlepšuje kariérne vyhliadky. Mnohí si počas neho nájdu svoju milovanú či milovaného. Konkrétne 27 % študentov programu stretlo svojho dlhodobého partnera počas pobytu v rámci Erasmu. Komisia odhaduje, že párom z programu Erasmus sa narodil približne jeden milión bábätiek.

Po ukončení školy sa 40 % bývalých študentov programu presťahovalo do zahraničia a 33 % má životného partnera inej štátnej príslušnosti.

EÚ spustila program Erasmus v roku 1987 a dodnes sa ho zúčastnili tri milióny študentov a 350-tisíc učiteľov. V rámci nového programu Erasmus+ sa odhaduje, že v rokoch 2014 až 2020 vycestujú do zahraničia štyri milióny ľudí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM