Kornel Kubík Šport

Fantastický výkon mladých slovenských hokejistov na MS: Nemecko rozstrieľali 9:2

Zverenci trénera Ernesta Bokroša strelili Nemcom viac gólov, ako vo štvrtok Kanada a urobili dôležitý krok k postupu do štvrťfinále.

Ilustračný obrázok k článku Fantastický výkon mladých slovenských hokejistov na MS: Nemecko rozstrieľali 9:2
Zdroj: Webnoviny.sk

Hokejisti slovenskej reprezentácie do 20 rokov vstúpili úspešne do bojov v A-skupine na svetovom šampionáte juniorov vo švédskom Malmö, keď zdolali súperov z Nemecka hladko 9:2.

Slováci sa prezentovali veľmi dobrým výkonom, na ľade dominovali a navyše boli aj strelecky efektívni. Vďaka aktívnej hre si vypracovali rýchlo náskok a súpera držali poriadne na dištanc. Slovenská dvadsiatka dosiahla jedno zo svojich najvyšších víťazstiev v histórii juniorských šampionátov.

Nemcov už v minulosti zdolala 9:0 a 8:3 (zápasy o záchranu v roku 1998) i 5:0 (2004). V ôsmom vzájomnom súboji oboch reprezentácií na MS do 20 rokov vyhrali šiestykrát Slováci.

V drese tímu Ernesta Bokroša sa dvakrát presadili kapitán Milan Kolena i jeho asistent Marko Daňo, po góle pridali Daniel Gachulinec, Dávid Gríger, Martin Réway, Mário Lunter a Stanislav Horanský.

Slovensko urobilo vďaka jasnému víťazstvu krok do štvrťfinále, dobrý výkon však musia hráči potvrdiť aj v ďalších súbojoch. Najbližšie sa Bokrošovi zverenci predstavia už v sobotu 28. decembra o 13.30 h v stretnutí proti obhajcom titulu z USA. V základnej A-skupine na nich ešte čakajú aj Kanaďania (30. decembra o 17.30) a Česi (31. decembra o 13.30).

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM