Jaroslav Dodok Festivaly

Festival Pohoda 2013: Čaká na vás takmer 130 hudobných vystúpení

Už o dva týždne sa na trenčianskom letisku začne tradičný multikultúrny festival Bažant Pohoda 2013, pričom jeho sedemnásty ročník má program opäť nabitý zvučnými menami.

Ilustračný obrázok k článku Festival Pohoda 2013: Čaká na vás takmer 130 hudobných vystúpení
Zdroj: Dnes24.sk

Organizátorom sa čiastočne splnil promotérsky sen, keď na trenčianske letisko zavíta frontman Radiohead Thom Yorke so svojím aktuálnym projektom Atoms for Peace, v ktorom s ním hrajú aj ďalší rešpektovaní hudobníci, na čele s basgitaristom Fleom z Red Hot Chili Peppers.

Lákadlami budú iste aj koncerty austrálskej ikony Nicka Cavea & The Bad Seeds a americkej skupiny The Smashing Pumpkins. Návštevníkov určite poteší, že posledné dve menované kapely odohrajú deväťdesiatminútové koncertné sety, Atoms for Peace dokonca plánujú hrať až dve hodiny. „S takýmito veľkými kapelami prichádzajú aj náročné technické požiadavky, čo je pre nás veľkou výzvou. Diváci sa môžu tešiť aj na špičkové videoprojekcie, ktoré si so sebou privezie viacero interpretov,“ hovorí za produkciu festivalu Martin Andráš.

Pripravte sa aj na hollywoodske trháky

Dohromady vystúpi na festivale 129 hudobných interpretov, od DJ-ov až po veľké orchestre vážnej hudby, predstaví sa niekoľko desiatok spisovateľov aj výtvarníkov. V programe je trinásť divadelných predstavení, množstvo diskusií na rôzne spoločenské témy, aj široký výber z filmovej tvorby, od krátkych dokumentov po hollywoodske trháky. Na záver festivalu bude odslúžená už tradičná ekumenická bohoslužba.

„Nevieme sa dočkať príchodu na trenčianske letisko a na okamih, keď festivalový areál ožije príchodom návštevníkov. Robíme všetko pre to, aby zažili umelecky silné dni, pričom sme presvedčení, že sme zostavili najsilnejší program v našej festivalovej histórii,“ konštatuje riaditeľ festivalu Michal Kaščák.

Tour Bus s pódiom na streche

Program bude prebiehať na šiestich hudobných pódiách, v detskom parku a ďalších deviatich scénach. Tešiť sa môžete aj na Tanečný dom, Tour Bus s pódiom priamo na streche špeciálne upraveného autobusu a v prípade záujmu môžete nazrieť aj do Literárneho stanu. Nebude chýbať ani Bažant Kinematograf, ktorý ponúkne výber zaujímavých filmov.

Aj tento rok bude na letisku dostatok chemických toaliet – 500 klasických toitoi toaliet a ďalších špeciálnych 20 pre vozíčkarov, ale aj 174 splachovacích záchodov a 156 spŕch s teplou vodou. Rovnako, ako vlani, budú pre návštevníkov pripravené aj dezinfekčné gély na ruky, či opaľovacie krémy.

Zdroj: Music-zone.eu

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM