Jaroslav Dodok Festivaly

Máte vášeň pre jazz? Najlepších hudobníkov stretnete na letnom festivale v Štiavnici

Hudobný večer pre fanúšikov kvalitného jazzu prinesie v sobotu 18. júna na Amfiteáter letné vydanie One Day Jazz Festivalu. Po dlhšej pauze sa na pódiu stretne unikátna zostava medzinárodných hudobníkov a spolužiakov z prestížnej Berklee College of Music. Vieme na koho sa tešiť!

Ilustračný obrázok k článku Máte vášeň pre jazz? Najlepších hudobníkov stretnete na letnom festivale v Štiavnici
Zdroj: Archív One Day Jazz Festival

Vychutnajte si virtuozitu, ktorú spolu predvedú John Shannon (gitara), Dan Brantigan (trúbka), Oskar Rózsa (basgitara) a Martin Valihora (bicie).

Večer sa návštevníci môžu tešiť na hudbu z projektov Waking Vision, Dan Brantigan Quartet a Universal Cure, ktoré svojou tvorbou ovplyvnili celú generáciu hudobníkov. Renesancia tohto projektu sa koná priamo na podnet fanúšikov a One Day Jazz Festivalu.

One Day Jazz Festival

Je komorný festival jazzu, ktorý letnými koncertmi otvorí svoj 9. ročník. Po prvýkrát sa okrem hlavného mesta bude konať aj v iných mestách – Košiciach, Banskej Štiavnici a v Žiline.

„Festival pokračuje vo filozofii jedinečnosti hudobných čísiel, často realizovaných špeciálne na One Day Jazz Festival, ktoré v mnohých prípadoch nesú príbeh alebo posolstvo hlbšieho, vyššieho významu. Tentokrát sa festival prostredníctvom svojho programu a hudobnej rétoriky tvorby významných interpretov priblíži ku konkrétnemu odkazu pojmov tolerancia, humanizmus a mier,“ hovorí riaditeľ festivalu Martin Valihora.

FOTO: Elita jezzu sa stretne v Banskej Štiavnici
11
Galéria
Zdroj: Archív One Day Jazz Festival
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM