Jaroslav Dodok Rôzne

FOTO: Pozrite sa ako vyzerá Galaxy Note II

Netrpezlivo očakávaný Galaxy Note II je už na svete. Samsung v rámci veľtrhu spotrebnej elektroniky IFA 2012 v Berlíne predstavil nový model v kategórii Galaxy – Galaxy Note II, zariadenie na pomedzí medzi smartfónom a kompaktným tabletom.

Vylepšenia neustále prichádzajú[/si­ze][/color]

Od prvého predstavenia modelového radu Galaxy Note pokračoval Samsung v jeho systematickom vylepšovaní. V máji 2012 predstavil softvérový upgrade na Ice Cream Sandwich a ďalšie aplikácie, ako sú Shape Match a Formula Match, ktoré zdokonalia ručne načrtnuté geometrické tvary a tiež spočítajú ručne písané matematické úlohy. V polovici augusta Samsung rozšíril kategóriu o tablet Galaxy Note 10.1 s 10,1-palcovou obrazovkou a funkciou Multidisplej, ktorá umožňuje využívať dve rôzne aplikácie súčasne. Bližšie sme ho predstavili v tomto článku.

Tablet, alebo smarfón? [/size][/color]

Teraz prichádza úplne nový hybrid medzi smartfónom a malým tabletom, označovaný ako Galaxy Note II. Je vybavený špičkovým 5.55 palcovým (141 mm) HD Super AMOLED Plus displejom s obrazovým formátom 16:9. Aj napriek väčšiemu displeju je nový Galaxy Note o niečo tenší a ľahší, než jeho predchodca.

OS Android 4.1 Jelly Bean[/size][/color]

Má 1.6 GHz štvorjadrový procesor a HSPA Plus alebo 4G LTE pripojenie a do výbavy dostal aj úplne nový operačný systém Android 4.1 Jelly Bean. Ten sa vyznačuje vynikajúcimi grafickými schopnosťami a vylepšenou službou Google Now, vrátane nových funkcií, ako je kontextové vyhľadávanie. K dispozícii bude v prevedeniach 16 , 32 GB a 64 GB, všetky možno rozšíriť o pamäťovú kartu microSD. Využíva batériu s dostatočnou kapacitou 3100 mAh.

Pozrite sa na nové aplikácie[/si­ze][/color]

Inováciami a zmenami prešli aj niektoré podstatné aplikácie. Napríklad aplikácia S Pen (pre prácu s dotykovým perom) je intuitívnejšia a jednoduchšia, Air View zas umožňuje nahliadnuť do e-mailu, poznámok S Note, plánovača S Planner a zobraziť obrázkové galérie alebo náhľad videa bez toho, aby ste museli spúšťať samostatné aplikácie. Nová funkcia „rýchly príkaz“ (Quick Command) dovoľuje využiť S Pen na rýchle zadanie požadovaného pokynu.

Pomocou S Pen možno napríklad jednoducho upravovať fotky alebo screenshoty – zmeniť farbu, vytieňovať, alebo k nim ručne pripísať akúkoľvek poznámku. Zaujímavá je komplexnejšia funkcia Screen Recorder, s ktorou sa dá zaznamenať celá postupnosť akcií na obrazovke.

Plávajúce okno[/size][/color]

Ďalšia nová funkcia Pop up Web dovoľuje otvoriť internetový prehliadač kdekoľvek na displeji a vedľa neho otvoriť ďalšie webové okno bez toho, aby ste medzi nimi museli prepínať. Pri sledovaní videa je zas praktická funkcia Pop up play, vďaka ktorej stlačením tlačidla prepnete obraz do „plávajúceho okna“, ktorým môžete ľubovoľne posúvať po obrazovke bez toho, aby ste ho vypínali. Pritom si môžete jednoducho načítať ďalšie aplikácie, kontrolovať poštu, byť na sociálnych sieťach alebo čokoľvek iné.

Nechýba ani HD video[/size][/co­lor]

Pokiaľ ide o multimédiá, Galaxy Note II je vybavený 8-megapixelovým fotoaparátom na zadnej strane, na prednej strane možno využiť 1.9-megapixelový fotoaparát s možnosťou nahrávania videa v HD kvalite. Nechýba ani funkcia Smart Stay, ktorá bola prvýkrát predstavená v topmodeli Galaxy S III. Tá rozpozná, ako telefón používate – napríklad či čítate elektronickú knihu alebo surfujete po internete. Predná kamera telefónu sleduje vaše oči a telefón automaticky ponechá jas displeja nestlmený, aby ste mohli pohodlne čítať. ** Telefón sa u nás začne predávať koncom októbra, jeho cena ešte bude upresnená. **

student24/webnoviny foto: sita

samsung
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM