Jaroslav Dodok Ostatné

FOTO: Študenti v pohybe 2012

Študenti v pohybe je názov základného školenia ŠUSky (Stredoškolskej Študentskej Únie Slovenska), ktoré trvá spravidla tri dni. Cieľom tohto školenia je nielen združovať aktívnych študentov zo všetkých častí Slovenska a pomáhať im tak pri rozvoji sv

Školenia a workshopy[/co­lor][/size]

//,,Rozhýb s nami sám seba i svoju žiacku školskú radu“ //je heslo úvodného školenia, ktoré sa odohralo koncom septembra v Kľačne pri Prievidzi. Išlo o najväčšie školenie doposiaľ, čo sa počtu účastníkov týka, ich počet totižto prevyšoval štyridsiatku. Mladí ľudia zo všetkých kútov Slovenska sa na víkend zišli, aby sa zdokonalili v takých oblastiach, ako sú napríklad komunikácia s autoritou, asertivita, líderstvo, či propagácia vlastných ŽŠR.

**Hovorilo sa taktiež o reči tela, motivácii, či demokracii na školách. Samostatný čas bol vyčlenený nadchádzajúcemu Medzinárodnému dňu študentstva a okolnostiam, ktoré predchádzali jeho vzniku- t.j. nežnej revolúcii. **

ŠUSka v meste[/color][/si­ze]

Študenti mali ďalej možnosť zistiť aké je to neformálne, či informálne vzdelávanie, skúsiť si príkladnú americkú debatu na témy z aktuálneho politického diania na Slovensku, alebo aj nadobudnúť zručnosti v projekt manažmente. Práve to bolo kľúčovým pri získaní 300€ grantu od ŠUSky za vytvorenie čo najperspektív­nejšieho projektu na zlepšenie situácie vo svojom regióne. Tento finančný príspevok vyhral projekt pod názvom ŠUSka v meste, ktorého podstatou je pretváranie zdevastovaných prvkov miest, či už lavičiek, budov, alebo iných prostredníctvom street-artu.

Nielen práca, aj zábava[/color][/si­ze]

ŠUSka nie je len o vzdelávaní sa a o partii ľudí, ktorým škola cez týždeň nestačí, ako by si to mohli mnohí myslieť. ŠUSka je rovnako aj o zábave a socializovaní sa. To bolo dokázané či už kreatívnymi hrami, zoznamovacími aktivitami, energizermi, alebo famóznou párty v havajskom štýle, ktorá bola vyvrcholením celej akcie.

Práve toto všetko prebiehalo prostredníctvom peer-to-peer metódy, čo je vlastne odovzdávanie vedomostí rovesníkovi rovesníkom. Už teraz možno skonštatovať, že víkendové školenie ŠUSky pod názvom Študenti v Pohybe 2012 nielenže dalo účastníkom množstvo inšpirácie, motivácie, energie a chuti do ďalšej práce pre seba a svoju školu, ale taktiež vytvorilo nové priateľstvá, stmelilo kolektív a navnadilo všetkých na ďalšie akcie organizované Stredoškolskou Študentskou Úniou Slovenska.

student24/ŠUS

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM