Jaroslav Dodok Šport

FOTO: Ťažko vydreté víťazstvo Slovákov 4:2 !

Slovenskí hokejisti v štvrtom zápase nastúpili na ľad proti Kazachstanu, papierovo slabšiemu súperovi. Na ruskú školu sa dôkladne pripravili, keď už v 68. sekunde ukázali, kto je pánom na ľade. Vůjtekovi zverenci tak v Helsinkách získali druhé víťazs

Pri hymnách oboch tímov vyzerali slovenskí hokejisti nervózni, čo sa však zmenilo po 68. sekunde, keď Dominik Graňák dorážal pred bránou a puk sa dostal až za chrbát kazašského brankára. 1:0! Po góle Slováci nepoľavili, vážnejšiu strelu po góle zaznamenali až v 5. minúte, keď od modrej vypálil Sersen.

[size=14][color=#cc0000]­Jeremejev v zápase čaroval![/color][/si­ze]

V 6. minúte prvý krát zasahoval Ján Laco, ktorý vychytal víťazstvo v predchádzajúcom zápase s Amerikou. O dve minúty neskôr pred kazašskou bránou zahodil šancu Mikuš so Starostom. Na pár minút sa hra ukľudnila, keď sa nečakane puk ocitol za chrbtom Jeremejeva. Z gólu sme sa však netešili, pretože rýchle reflexy Jeremejeva skackajúci puk zachránili.

V 11. minúte Kazachstan vyrovnal po individuálnej akcii Rymareva, ktorý spoza bránky oklamal gólmana Laca! 1:1! Slováci sa po inkasovanom góle snažia vyvíjať tlak, čo sa im aj darí, škoda že bez výsledku. Následný tlak Kazachov začal po nepozornosti Graňáka, Dudareva a Romanova, vychytal Laco.

Začiatok druhej tretiny bol z oboch strán pomalý. Mikúš, Hossa ani Baranka gól nedali. V 24. minúte si Kazachovia zahrali prvú presilovku, našťastie, bez výsledku. V 37. minúte ďalšia presilovková šanca pre našich po faule na Šatana. Využitá presilovka, gól zaznamenal najmladší hráč kádra, Libor Hudáček, 2:1!!!

Šancu na vyrovnanie zahodil Upper a tak mužstvá po 2. tretine odchádzajú do šatní za stavu 2:1.

Prvé minúty tretej tretiny sa hrá zo strany na stranu, ani kazašskí a ani slovenskí hokejisti si nedokážu vyvinúť dlhodobejší tlak. Druhý nečakaný gól Kazachov do prázdnej brány triafa Puškarjov. 2:2. Slováci sa snažia o gól, avšak dve tutovky neboli využité. V 45. minúte hráme tretiu presilovku.

GÓÓÓÓL Kopeckého v 49.minúte, po tretíkrát hrá v Hartwall aréne slovenská hokejová hymna „Nech Bože dá“, 3:2!!!

[size=14][color=#cc0000]­Ukázali sme sa 13 sekúnd pred koncom![/color][/si­ze]

Riadime sa podľa hesla najlepšia obrana je útok. Dudarev opäť nečakane nebezpečne vystrelil, ale Laco bol pozorný. Do konca tretiny chýba menej ako 2 minúty a Kazaši sa pripravujú o možnosť zdramatizovať zápas zbytočným vylúčením, keď rozhodca narátal na ľade 6 hráčov z Kazachstanu. Handzuš sa dostal do prečíslenia a Kopecký 13. sekúnd pred koncom upravil skóre, 4:2 !!!

Kazachstan nás potrápil viac ako sa čakalo, napriek tomu si Slováci pripisujú na konto druhé víťazstvo na šampionáte.

Autor: student24/Jakub Mitter foto: tasr

hokej
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM